Antibiotic resistance as a health and research challenge

Hälsa & medicin
Naturvetenskap & IT

Föreläsning som en del av konferensen Engineering Health.

14 apr 2021
Digital konferens
Ingen avgift

Medverkande
Joakim Larsson – Professor and Director of Centre for Antibiotic Resistance Research (CARe)
Johan Bengtsson-Palme, Assistant Professor, both at the Dept of Infectious Diseases, Sahlgrenska Academy, University of Gothenburg
Seminarierna ges på engelska, och är öppna för alla intresserade.
Arrangör
Chalmers, Sahlgrenska akademin, Naturvetenskapliga fakulteten, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Konferensen Engineering Health

Den 13-14 april erbjuder konferensen Engineering Health ett digitalt program fullpackat med seminarier om forskning i skärningspunkten mellan teknik och medicin.

Många av programpunkterna har parföreläsare; en ingenjör och en kliniker eller forskare från vårdsidan som tillsammans berättar om hur vårdens utmaningar kan lösas.

Området Engineering Health är uppdelat i fyra huvuddelar:

• New technology: Pushing the boundaries in diagnostics and treatment
  • Prevention: Keep out (of the hospital)!
  • Restoring health: New solutions for rehabilitation
  • Modern treatment: Personalised health- and self-care

Varje område diskuteras i var sin paneldiskussion som avslutning på konferensens två dagar. Extern inspirationstalare är friidrottsstjärnan Carolina Klüft, som grundat organisationen Generation Pep.