Bild
Studenter utanför Pedagogen
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Alumnträff, lärares lärande utifrån forskning och erfarenheter

Utbildning & lärande

Välkommen på en alumnträff för dig som är lärare och har studerat vid Göteborgs universitet. Temat för alumnträffen är lärares lärande utifrån forskning och lärares erfarenheter.

Seminarium
Datum
10 okt 2022
Tid
16:00 - 18:00
Plats
Sal B1 116, Pedagogen, hus B, Läroverksgatan 15 eller digitalt
Sista anmälningsdag
3 oktober 2022

Bra att veta
Att delta på alumnträffen är kostnadsfritt. Du väljer själv om du vill delta på campus eller digitalt via Zoom. Aktuell Zoom-länk publiceras här samma dag som alumnträffen.
Arrangör
Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Träffen är för dig som är lärare och som läst din grundutbildning eller påbyggnadsutbildning vid Göteborgs universitet eller kanske bara är nyfiken på att hålla kontakt med oss på universitetet. Du får höra mer om ett forskningsprojekt som handlar om hur lärarstudenter blir lärare (becoming a teacher). Vi samtalar även utifrån era erfarenheter och forskning om hur lärare lär.

Program

16.00-16.30, Fika i samtalsgrupper utifrån frågan: Hur lär du dig i ditt yrke?
16.30-16.50, Välkomnande och introduktion av Anette Olin och Liselott Hogedal
16.50-17.30, Presentation av forskning: Om lärarstudenters lärartillblivelse (Becoming a teacher), Ilona Rinne 
17.30-18.00, Gruppdiskussion

Du kan delta på campus eller digitalt. Deltar du digitalt kan du enbart vara med på föreläsningen 16.30-17.30.  Att delta på alumnträffen är kostnadsfritt. 

Alumnträffar anordnas en gång per termin på Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Syftet är att erbjuda ett intressant innehåll om den forskning och undervisning som bedrivs på universitetet, skapa dialog med lärare för eventuell samverkan och erbjuda ett forum för nätverkande mellan lärare och mellan lärare och forskare.