Studenter utanför Pedagogen
Foto: Natalie Greppi

Alumnträff, lärares lärande utifrån forskning och erfarenheter

Utbildning & lärande

Välkommen på en alumnträff för dig som är lärare och har studerat vid Göteborgs universitet. Temat för alumnträffen är lärares lärande utifrån forskning och lärares erfarenheter.

10 okt 2022
Sal B1 116, Pedagogen, hus B, Läroverksgatan 15 eller digitalt
Sista anmälningsdag
3 oktober 2022

Bra att veta
Att delta på alumnträffen är kostnadsfritt. Du väljer själv om du vill delta på campus eller digitalt via Zoom. Aktuell Zoom-länk publiceras här samma dag som alumnträffen.
Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Träffen är för dig som är lärare och som läst din grundutbildning eller påbyggnadsutbildning vid Göteborgs universitet eller kanske bara är nyfiken på att hålla kontakt med oss på universitetet. Du får höra mer om ett forskningsprojekt som handlar om hur lärarstudenter blir lärare (becoming a teacher). Vi samtalar även utifrån era erfarenheter och forskning om hur lärare lär.

16.00-16.30, Fika i samtalsgrupper utifrån frågan: Hur lär du dig i ditt yrke?
16.30-16.50, Välkomnande och introduktion av Anette Olin och Liselott Hogedal
16.50-17.30, Presentation av forskning: Om lärarstudenters lärartillblivelse (Becoming a teacher), Ilona Rinne
17.30-18.00, Gruppdiskussion

Du kan delta på campus eller digitalt. Deltar du digitalt kan du enbart vara med på föreläsningen 16.30-17.30.  Att delta på alumnträffen är kostnadsfritt.

Alumnträffar anordnas en gång per termin på Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Syftet är att erbjuda ett intressant innehåll om den forskning och undervisning som bedrivs på universitetet, skapa dialog med lärare för eventuell samverkan och erbjuda ett forum för nätverkande mellan lärare och mellan lärare och forskare.