Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Alumnträff för lärare

Utbildning & lärande

Arbetar du som lärare och vill veta mer om hur Göteborgs universitet samarbetar med lärare i skolan? Då är du välkommen på en digital alumnträff med fokus på samverkan mellan lärarutbildning vid Göteborgs universitet och verksamma lärare i skolan. Vi välkomnar alla lärare som undervisar i förskoleklass och uppåt.

Föreläsning
Datum
10 feb 2021
Tid
16:00 - 17:30
Plats
Via Zoom, länk skickas till anmälda deltagare dagen innan alumnträffen.
Sista anmälningsdag
7 februari 2021

Arrangör
Institutionen för didaktik och pedagogisk profession
Anmälan är stängd.

Innehåll

Du får veta mer om aktuell forskning som sker i samverkan med lärare och skola och även möta två lärare som arbetar eller har arbetat både i skolan och med lärarutbildning vid Göteborgs universitet.

Program

 • Kristoffer Larsson, universitetslektor vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession och Klas Andersson, universitetslektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs universitet.
  Hur lära sig tänka kritiskt i samhällskunskap? 
  Projektets syfte är att skapa kunskap om hur undervisning i samhällskunskap kan läggas upp och hur ett systematiskt genomfört undervisningsupplägg kan påverka elevernas möjlighet att utveckla sitt kritiska tänkande.
 • Catarina Schmidt, universitetslektor vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet.
  Med translanguaging (TL) som förhållningssätt.
  Translanguaging är ett förhållningssätt som strävar mot flerspråkiga elevers möjligheter till kommunikation, meningsskapande och kunskapsutveckling. Projektet syftar till att utveckla kunskap om och identifiera undervisningsprocesser, som bidrar till att öka undervisningens kvalitet och utbildningens likvärdighet.
 • Joakim Magnusson, utvecklingsledare och förstelärare i Partille kommun. 
  Berättar om sin resa från att arbeta som lärare till att bli doktorand och lärarutbildare för att sedan arbeta i skolan igen.
 • Christina Andersson, förstelärare i Lerums kommun och adjungerad adjunkt vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet.
  Christina berättar om hur det är att arbeta delvis i lärarutbildningen och delvis som lärare i skolan. 

Alumnträffen anordnas av institutionen för didaktik och pedagogisk profession, programansvarig institution för bland annat Grundlärarprogrammet.

Varmt välkommen!