Act Sustainable 2022
Foto: Unsplash

Act Sustainable 2022 - Demokrati i ett föränderligt klimat

Hållbarhet & miljö

Göteborgs universitets och Chalmers hållbarhetsvecka är tillbaka! Återigen kommer studenter, forskare, lärare och personal på universiteten få en hel vecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap om hållbar utveckling.

Konferens,
Mässa,
Seminarium,

Bra att veta
Du måste registrera dig respektive programpunkt separat i det officiella programmet på ActSustainable.se/program.
Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV)

Demokrati i ett föränderligt klimat

I höst är Chalmers och Göteborgs universitets årliga hållbarhetsvecka Act Sustainable tillbaka. Den här gången med fokus på sambandet och utbytet mellan det sociala och det ekologiska klimatet med temat: Demokrati i ett föränderligt klimat (Democracy in a Changing Climate).

Årets tema ska vidga alla deltagares förståelse för kopplingen mellan det samhälleliga och ekologiska klimatet. Hur påverkar de varandra och vilka synergier finns det i deras respektive utvecklingar på lång sikt? Vilka sociala effekter får klimatkrisen, och vilka sociala faktorer driver klimatkrisen framåt?

Forskarkonferens för hållbar utveckling

Act Sustainable Research Conference arrangeras 16-18 november som en del av Act Sustainable 2022. Temat för forskarkonferensen är Sustainability in times of declining democracy and increasing polarization: What knowledge and actions do we need?