Act Sustainable 2022
Foto: Unsplash

Act Sustainable 2022 - Demokrati i ett föränderligt klimat

Hållbarhet & miljö

Göteborgs universitets och Chalmers hållbarhetsvecka är tillbaka! Återigen kommer studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten få en hel vecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap om hållbar utveckling.

Konferens,
Mässa,
Seminarium,
14 nov 2022 - 18 nov 2022
Studenternas Hus, Göteborg

Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV)

Demokrati i ett föränderligt klimat

Årets tema för Act Sustainable är Demokrati i ett föränderligt klimat (Democracy in a Changing Climate). Genom det här temat vill vi vidga deltagarnas förståelse för kopplingen mellan det samhälleliga och ekologiska klimatet. Hur påverkar de varandra och vilka synergier finns det i deras respektive utvecklingar på lång sikt. Vilka sociala effekter får klimatkrisen, och vilka sociala faktorer driver klimatkrisen framåt?

Act Sustainable Research Conference arrangeras 16-18 november som en del av Act Sustainable 2022. Temat för forskarkonferensen är Sustainability in times of declining democracy and increasing polarization: What knowledge and actions do we need?