Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Svallande vågor sköljer över Act-loggan i vacker solnedgång
Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka för studenter, lärare, forskare och annan personal på universiteten.
Länkstig

Act Sustainable 2021

Hållbarhet & miljö
Populärvetenskap
Student

Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka för alla studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten. Veckan är 15-19:e november på Studenternas Hus i Vasa.

Föreläsning,
Föreställning,
Seminarium,
Utställning,
Workshop
Datum
15 nov 2021 - 19 nov 2021
Sista anmälningsdag
19 november 2021
Ytterligare information
Till Act Sustainables
webbsida

Medverkande
Chalmers
Göteborgs universitet
Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV
Bra att veta
Act Sustainable är ett flerdagarsevenemang med flera programpunkter varje dag. Se programmet på actsustainable.se för alla programpunkter, arrangörer och fullständig information.
Arrangör
Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV

Välkommen till Act Sustainable 2021

Varmt välkommen till hållbarhetsveckan Act Sustainable 2021 den 15-19:e november. Act Sustainable är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap för alla studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten.

Den 15:e november slår Act Sustainable upp dörrarna till Studenternas Hus i Vasa och bjuder in studenter, forskare, lärare och all annan personal på universiteten till en hel vecka dedikerad åt hållbar utveckling. Varje dag bjuder på flera evenemang, alla med en unik ingång till och perspektiv på hållbar utveckling och årets tema: Faktivism – Fatta din fakta!

Veckans första keynote speaker är Mathias Cederholm som kommer berätta om medielandskapets mekanismer och hur vi kan bli bättre på att navigera bland falska nyheter, pseudovetenskap och desinformation. Under veckan kommer du dessutom kunna träffa Maja Lunde som kommer prata om sin succéroman Blå tillsammans med forskare och studenter från Chalmers.

För hela programmet och all information du behöver för att delta se Act Sustainables webbsida (information på engelska):

Act Sustainable | Sustainability Week | Chalmers | University of Gothenburg (actsustainable.se)  

Faktivism - Fatta din fakta!

Årets tema är kanske viktigare än någonsin, och bär med sig en stolt akademisk tradition. Genom kunskap och en bättre förståelse av hur världen fungerar har vi verktygen för att forma och förändra den till att bli något bättre. Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling är ett försök till att göra världen bättre med ett holistiskt angreppssätt som aldrig tidigare har prövats på den här skalan. Vi måste alla bidra med forskning, kunskap och handling.

Läs mer om årets tema på Act Sustainables webbsida (information på engelska):

Act Sustainable | Factivism | Chalmers | University of Gothenburg (actsustainable.se)

Act Sustainable - en hållbarhetsvecka med anor

Act Sustainables ursprung kan spåras ända tillbaka till 2005 och en satsning av Göteborgs universitet för att öka studenternas kunskap och förståelse för hållbar utveckling. Alltså många år innan det fanns några globala hållbarhetsmål. Numera är ambitionen att veckan ska föra universiteten närmare varandra i multidisciplinära perspektiv på hållbar utveckling genom inspiration och kunskap. Studenterna är och har alltid varit veckans viktigaste del. Därför kan du varje dag delta i ett lunchevenemang som arrangeras av studenternas hållbarhetsföreningar.

Veckan organiseras och administreras av Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Håll dig uppdaterad

För mer information om Act Sustainable 2021 besök webbsidan, följ eventet på Facebook eller kontakta Karin Bylund, projektledare för Act Sustainable. Om du vill vara helt säker på att inte missa något följ Student Sustainability Hub i sociala medier.

Besök Act Sustainables webbsida (informationen är på engelska):
Sustainability Week | Act Sustainable | Gothenburg | Chalmers | University of Gothenburg

Följ eventet på Facebook (information på engelska):
Act Sustainable 2021: Factivism - get your facts straight! | Facebook

Följ Student Sustainability Hub i sociala medier (information på engelska):
Gothenburg Student Sustainability Hub | Facebook
Student Sustainability Hub GBG (@studentsustainabilitygbg) • Foton och videoklipp på Instagram

Kontakt: Karin Bylund karin.bylund@gu.se