Till sidans topp

Sidansvarig: Karin Lidberg
Sidan uppdaterades: 2019-03-25 16:10

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Villkor - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hantering av personuppgifter och villkor för Göteborgs universitets alumnsystem

För vem finns alumnnätverket?

Göteborgs universitets alumnnätverk är till för tidigare studenter (alumner) vid Göteborgs universitet. Syftet är att skapa och stärka relationen med alumnerna, för ett ömsesidigt utbyte mellan nuvarande studenter och universitetets utbildning och forskning. För att kunna göra detta används ett alumnsystem.

Dataskyddsförordningen DSF (GDPR)

I enlighet med den nya dataskyddsförordningen från den 25 maj 2018 vill vi informera dig om den behandling av dina personuppgifter som utförs av Göteborgs universitet för att kunna bedriva alumnverksamhet.

Syftet med den nya dataskyddsförordningen är att skydda människor så att deras personliga integritet inte kränks när personuppgifter behandlas. En viktig del i integritetsskyddet är att personen som uppgifterna gäller, ska få information om de behandlingar som görs.

Behandling av dina personuppgifter

För att vi ska kunna behålla och utveckla kontakten med dig som alumn, behandlar vi följande personuppgifter: namn, personnummer, adress, e-postadress, utbildning och examen samt uppgifter som du själv kan uppge: yrke, arbetsplats, telefonnummer och vilken typ av kontakt du vill ha med Göteborgs universitet.

Din e-postadress och postadress, används för att kunna skicka ut e-nyhetsbrev, inbjudan till olika arrangemang, enkäter med mera.

Personnumret behövs för att kunna säkra din identiet via studiedokumentationssystemet Ladok, och vid uppdatering av folkbokföringsadressen från Skatteverkets person- och adressregister Navet och Spar.

Uppgifterna om kurser och examen används för relevant kontakt och information.

Uppgifterna om yrke och arbetsplats, visar vad utbildningen kan leda till och används vid studie- och karriärvägledning, alumnuppföljningar och studentrekrytering.

i samband med att du anmäler dig i alumnsystemet, ger du ditt samtycke till att Göteborgs universitet får behandla dina personuppgifter.

Observera att universitetet är en statlig myndighet och är därför i vissa fall skyldig att lämna ut information som finns i alumndatabasen.

Personuppgifter lagras i alumndatabas

Personuppgifterna sparas i alumndatabasen tills vidare eller så länge du vill vara en del av alumnnätverket.

Innehållet alumndatabasen är enbart tillgängligt för de medarbetare vid Göteborgs universitet som arbetar med alumnverksamhet och som har behörighet till alumnsystemet.

Få information eller gå ur alumnnätverket

Du har rätt att när som helst ta del av informationen som finns registrerad om dig och att få ut den i ett format som går att föra över till ett annat system (rätten till dataportabilitet).

Om du inte längre samtycker till att vi hanterar dina personuppgifter och vill bli borttagen ur alumndatabasen, mejla till alumn@gu.se

Vill du ändra dina uppgifter eller lägga till information, kan du när som helst logga in och göra det i din alumnprofil.

När du anmäler dig i alumnsystemet, godkänner du att Göteborgs universitet:

- får samla in och behandla personuppgifter om dig enligt ovan.

- får göra medlemsutskick till angiven e-postadress och hemadress samt kontakta dig per telefon.

- alumnadministratörer får göra noteringar om de kontakter vi har med dig i syfte att delge dig relevant information.

- får göra sammanställningar av den information du lämnar för statistiska ändamål i avidentifierad form, som inte går att härleda till en viss person.

- får uppdatera villkoren beroende på utveckling och förbättringar av alumnsystemet (till exempel vid en systemuppdatering). 

- får skicka ut viktig information om systemet, uppdaterade villkor och information om dina rättigheter som alumn.

Frågor

Göteborgs universitet är ansvarigt för all behandling av personuppgifter som sker inom universitetets verksamhet, och dataskyddsombudet (DO) Kristina Ullgren, nås på e-post dataskydd@gu.se.

Till Göteborgs universitets webbsida för behandling av personuppgifter.

Om du har frågor om alumndatabasen är du välkommen att kontakta centrala alumnfunktionen på 031-786 6903/6902 eller alumn@gu.se. Det går också bra att skriva till adressen:
Göteborgs universitet, Alumnverksamhet, Kommunikationsenheten, Box 100, 405 30 Göteborg.


 

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2019-03-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?