Till sidans topp

Sidansvarig: Karin Lidberg
Sidan uppdaterades: 2016-10-06 10:43

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Nyheter - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Prisad HR-forskare

  [2018-12-06] Professor Lotta Dellve har tilldelats 2018 års HR-forskningspris som premierar värdefull forskning inom HR, organisation och ledarskap. Forskningen handlar om "Hållbart och hälsofrämjande ledarskap i vardag och förändring" - ett studiematerial som redan används av chefer i arbetslivet.

 • Årets Nobelpristagare i kemi föreläser

  [2018-12-05] Göteborgs universitet och Chalmers hälsar medarbetare, studenter och allmänheten välkomna till Nobelpristagaren Frances Arnolds föreläsning den 14 december i Chalmers lokaler. Frances Hamilton Arnold är en amerikansk biokemist och ingenjör. Hon tilldelas Nobelpriset i kemi 2018 för "riktad evolution av enzymer".

 • Lätt få jobb efter Kommunikatörsprogrammet visar alumnundersökning

  [2018-12-03] Nästan alla kommunikatörsstudenter som svarat i en alumnenkät, 97 procent, har fått jobb efter sin utbildning - trots att de bara har varit på arbetsmarknaden i tre år i genomsnitt. Dessutom trivs de mycket bra med sitt arbete och de flesta tjänar mellan trettio tusen och fyrtio tusen kronor i månaden före skatt. Det visar en undersökning som publiceras idag.

 • Dido and Aeneas - ett storskaligt examensprojekt i nygammal skrud

  [2018-12-03] Höstens slutproduktion på operaprogrammet på Högskolan för scen och musik är större än någonsin tidigare. Projektet inkluderar studenter från inte mindre än fyra olika utbildningar som är i full gång med att repetera inför premiären den 8 december.

 • Fem GU-forskare på listan över världens mest citerade

  [2018-11-28] Joakim Larsson, professor i miljöfarmakologi, är den senaste vid Göteborgs universitet som tagit sig in bland världens mest citerade och inflytelserika forskare. 2018 har universitetet fem forskare på listan.

 • Julmarknad på HDK: 30 nov-2 dec

  [2018-11-27] Julmarknad på HDK är julmarknaden för dig som är nyfiken på morgondagens konstnärer, designers och konsthantverkare. Och för dig som letar efter unika julklappar.

 • Nobelpristagare i medicin föreläser i Göteborg

  [2018-11-23] Den 8 december kommer Randy W. Schekman, en av Nobelpristagarna 2013, till Göteborgs universitet och föreläser om sin banbrytande forskning.

 • Pascalidou tackar Trump för metoo

  [2018-11-21] När metoo-rörelsen blossade upp i Sverige hösten 2017 bestämde sig författaren Alexandra Pascalidou för att försöka fånga den i flykten. Resultatet blev en antologi med flera kända och okända kvinnors egna berättelser om hur de själva drabbats. På tisdagen besökte hon Humanisten och kursen Life writing, om biografiskt och självbiografiskt skrivande, för att berätta om boken.

 • Anders Agebjörn är finalist i Forskar Grand Prix 2018

  [2018-11-20] Den 27 november hålls finalen av årets Forskar Grand Prix på Nalen i Stockholm. Anders Agebjörn från institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet är en av sex finalister som ska tävla om vem som kan ge den mest fängslande, inspirerande och pedagogiska presentationen av sin egen forskning.

 • "Framgångsfaktorer i en digitaliserad värld" för handelsalumner

  [2018-11-19] En av Sveriges främsta digitala tänkare, debattör och talare - Carl Heath - är inbjuden till alumnträffar för handelsalumner i Göteborg och Stockholm, som också inkluderar en panel med Handelshögskolans rektor, rekryterare och headhunters. Läs mer på Handelshögskolans webbsida för alumner i nyhetsrullen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?