Sidansvarig: Karin Lidberg
Sidan uppdaterades: 2016-10-06 10:43

Tipsa en vän

Nyheter - Göteborgs universitet Till startsida

• Studenter har undervisat ungdomar i kritiskt tänkande

[2019-08-20] Tre studenter i liberal arts, filosofi och kritiska studier vid Göteborgs universitet har under sommaren projektlett en kurs och undervisat ungdomar i kritiskt tänkande.

• Gratis sånglektioner - ansökan öppen nu

[2019-08-16] Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra musiklärarstudenter vid ca 10 tillfällen under hösten. Undervisningen är en del av lärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1-2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

• Frukostmöte: Noll nettoutsläpp av växthusgaser 2045?

[2019-08-14] - Det kan finnas goda skäl att kombinera styrmedel som skatter, utsläppsrättshandel och teknikstöd, menar nationalekonomen Åsa Löfgren om läget för Sverige att kunna nå målet med nollutsläpp vid Revästs frukostmöte 29 augusti. Anmälan behövs senast 23 augusti.

• Forum om att lösa problemet med luftföroreningar

[2019-08-13] Göteborgs universitet är medarrangör till Solutions Initiative Forum - Air (SIF Air)den 28 augusti. Alumner med intresse för miljö, hälsa och innovationer är välkomna till eventet, där 20 innovativa och hållbara lösningar för ren luft lyfts fram. Det är företagare, innovatörer, investerare, företag, civilsamhället, beslutsfattare och akademi som samlas för problemlösning av luftföroreningarna.

• Aktivitetsbaserade kontor - bra eller dåligt?

[2019-08-12] Kanske står du inför en omorganisation som innebär en öppen kontorslösning med olika zoner för olika aktiviteter? Vad säger forskningen? Välkommen till seminarium 17 september, men med senaste anmälan 4 september. Fullbokat! Men det går att anmäla sig till reservlista.

• Göteborgs universitet med på Västerhavsveckan 3-11 augusti

[2019-08-07] Västerhavsveckan är i full gång och på Lovéncentret Kristineberg och Tjärnö är det besök i alghus, filmning i Kosterhavets djup exkursion med forskningsfartyget Oscar von Sydow och annat.(För filmning och exkursion är det anmälan och avgift.)

• Vi på alumnkontoret tar semester

[2019-06-28] Från och med onsdagen den 17 juli till och med tisdagen 6 augusti är det ingen som jobbar på centrala alumnkontoret.

• Göteborgs universitet kammar hem stort Erasmus+ anslag

[2019-06-27] Göteborgs universitet och Eutopia-alliansen blir ett av sjutton pilotprojekt som får finansiering av EU-kommissionen inom ramen för det nya prestigeprogrammet 'European Universities'. Utlysningen syftar till att skapa fördjupade och strategiska samarbeten för att anta de samhällsutmaningar som Europa, och den europeiska universitetssektorn, står inför.

• Stort intresse för Upptäckarklubben

[2019-06-26] Intresset för höstens Upptäckarklubb har i år varit rekordstort, med tre gånger så många anmälda som antalet lediga platser. - Det är fantastiskt roligt att så många har uppmärksammat aktiviteten och att intresset är så stort, säger klubbledaren Caroline Adiels.

• Arbetet med ny byggnad för Konstnärliga fakulteten fortsätter

[2019-06-25] Utvecklingen av universitetsområdet Näckrosen mellan Korsvägen och Götaplatsen har tagit ytterligare ett steg mot visionen att skapa en mötesplats för humaniora, konst och kultur. Göteborgs universitet har beslutat att gå vidare i processen med att samla Konstnärliga fakulteten vid Näckrosen.