Sidansvarig: Karin Lidberg
Sidan uppdaterades: 2016-10-06 10:43

Tipsa en vän

Nyheter - Göteborgs universitet Till startsida

• Nytt regeringsbesked möjliggör undervisning på campus

[2020-06-02] Regeringen meddelade idag att universitetet åter kan öppna upp för campusundervisning från den 15 juni. - Dagens besked innebär att vi kan förbereda oss för en anpassad återgång till undervisning på campus. Det innebär tyvärr inte att det är möjligt att göra det med omedelbar verkan, vilket också statsministern påpekade, säger rektor Eva Wiberg.

• Europas största konferens inom högre utbildning till Göteborg

[2020-06-01] I september 2021 står Göteborg värd för the European Association for International Education (EAIE). Det är Europas största, och världens näst största, internationella konferens inom högre utbildning. Runt 6 000 personer från universitet och högskolor från över 95 länder brukar delta.

• Coronapandemin och samhället - webbinarieserie på Handelshögskolan

[2020-05-25] Den pågående pandemin påverkar samhället på många sätt. Handelshögskolans forskare medverkar i olika sammanhang för att utifrån sina perspektiv förklara det som sker och diskutera de framtida effekterna. Nästa webbinarium ges 3 juni. På webbsidan finns länkar till tidigare sändningar.

• Mycket gott resultat för digitala evenemang

[2020-05-20] I samband med att Regeringen i slutet av mars förbjöd offentliga sammankomster med över 50 personer fick de flesta offentliga evenemang vid Göteborgs universitet snabbt ställas in. Men flera har valt att istället sända sina evenemang online - med överraskande gott resultat.

• Göteborgs universitet inleder hösten 2020 digitalt

[2020-05-12] För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset kommer Göteborgs universitet att inleda höstterminen med i stort samma restriktioner som nu. Det vill säga att som huvudregel kommer distansundervisning och tillfälligt hemarbete att fortsätta åtminstone fram till 31 oktober. Detta beslutade rektor under måndagen.

• GU Journalens special om pandemins konsekvenser

[2020-05-11] Vårens GU Journal ser lite annorlunda ut och är en samling av artiklar som publicerats on line under våren om pandemin: få äldreforskare konsulteras, läkemedel mot covid-19, distansarbete - stress eller ro, känslostyrda i kris, internt krisarbete, nytänk krävs vi distansutbildning med mera.

• Nu kan du hjälpa forskarna att vaka över Kosterhavet

[2020-05-07] Vill du lära dig mer om djurlivet i havet och samtidigt hjälpa havsforskare på Göteborgs universitet? Nu lanseras webbsidan Koster Seafloor Observatory, där allmänheten kan hjälpa forskarna genom att titta på videoklipp och identifiera arter i filmmaterialet.

• Så kan scenkonst skildra ungas brist på delaktighet i samhället

[2020-05-05] Hur kan scenkonst vara ett sätt att arbeta med synen på barn och unga och deras plats i samhället? Det undersöks i en avhandling som fokuserat på tre uppsättningar på Backa Teater.

• Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

[2020-05-04] Lärarfortbildningarna vänder sig till yrkesverksamma lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning samt lärarstudenter, och den 18 maj handlar det om målet: God utbildning för alla som ges on line. Anmälan krävs för att få länk.

• Inget Valborgsfirande i Trädgårdsföreningen i år

[2020-04-29] Göteborgs universitets traditionsenliga firandet av Valborgsmässoafton i Trädgårdsföreningen är inställt på grund av risken för smittspridning av covid-19.