Sidansvarig: Karin Lidberg

Tipsa en vän

Nyheter - Göteborgs universitet Till startsida

• Göteborgs universitet byter alumnsystem

[2019-03-25] På grund av bytet behöver vi tyvärr stänga ner alumnsystemet ett par veckor. Om du är intresserad av att gå med i alumnnätverket kan du mejla oss din e-post, så får du ett välkomstmejl när vi lanserar det nya alumnsystemet i mitten av april.

• Göteborg kan bli Sveriges första UNESCO City of Literature

[2019-03-22] Kommunstyrelsen beslutade i förra veckan att Göteborg ska ansöka om att bli en UNESCO City of Literature. Akademin Valand står bakom skrivelsen som föregick beslutet. ¿ Det är en jättefin möjlighet att tillsammans med en rad andra litterära aktörer driva på den redan starka utvecklingen av Göteborg som litteraturstad, säger Sofia Gräsberg, enhetschef för litterär gestaltning på Akademin Valand.

• Forskare studerar klimatdemonstranter

[2019-03-19] Vid fredagens klimatdemonstrationer runt om i Europa delade ett internationellt nätverk av forskare ut enkäter till demonstranterna. Initiativtagare är docent Mattias Wahlström vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, tillsammans med Katrin Uba, statsvetare vid Uppsala universitet.

• Internationella studenter är nöjda med Göteborgs universitet

[2019-03-15] Göteborgs universitet får höga betyg av de internationella studenterna när det gäller mottagande och kvalitet på undervisning. När det gäller boende, karriärvägledning och möjligheterna att skaffa svenska vänner finns dock fortfarande en del att göra. Det framkom av den enkät som de internationella studenterna fått besvara under hösten.

• Masterstudent presenterar uppsats på internationell kriminologikonferens

[2019-03-15] Det började med en fundering om hur många som laddar ner filmer olagligt och slutade med en presentation inför världens samlade forskare i kriminologi på "The Stockholm Criminology Symposium". Alexander Knutssons masteruppsats utsågs till en av fyra studentuppsatser som skall presenteras vid konferensen i juni. - Jag visste inte ens att de antog studentuppsatser och visst känns det lite nervöst, säger Alexander.

• Nytt alumnsystem utan lösenord i april

[2019-03-12] Under april kommer Göteborgs universitet att ha ett nytt alumnsystem på plats, då nuvarande alumndatabas ska avvecklas. Det innebär bland annat att portallösningen försvinner och att alumnerna inte längre behöver något användarnamn och lösenord.

• Forskarträff med fokus på digitaliserad ungdom

[2019-03-12] Ett 25-tal nordiska forskare fanns på plats när ett nätverk av forskare med intresse för unga och digitalisering möttes på Göteborgs universitet.

• Kapitalismens nya utmaningar för alumner från Handelshögskolan

[2019-03-08] Ekonomen Klas Eklund reder ut frågor om kapitalismen kan klara av utmaningarna Kina, populism och klimathot 28 mars.

• Exklusiv konsert med musik från Afghanistan

[2019-03-07] Afghanistans första orkester för kvinnor, Zohra, och vinnaren av Polarpriset 2018 Dr. Ahmad Sarmast och Afghanistan National Institute of Music (ANIM), uppträder för första gången i Göteborg den 10 mars på Högskolan för scen och musik (Artisten).

• Pionjär tar sig under "Domedagsglaciären"

[2019-03-05] Som den första i världen har nu den svenska förarlösa undervattensfarkosten Ran tagit sig in under Thwaites glaciär, som också kallas Domedagsglaciären. Polarforskare Anna Wåhlin gläds åt nya och spännande data.