Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globalt engagemang

Göteborgs universitet präglas av ett starkt samhällsansvar och ett globalt engagemang, och strävar efter att utbilda demokratiska samhällsmedborgare med respekt för grundläggande värden som mänskliga fri- och rättigheter. Som en del i det arbetet arrangerar universitet öppna förläsningar och seminarier kopplade till detta tema.

Global Challenges - öppna seminarier

Seminarierna Global Challenges syftar till att ge studenter förståelse för globala utmaningar och processer och därmed redskap att bidra till en demokratisk samhällsutveckling. Seminarierna arrangeras två gånger per år och är öppna för alla studenter, men övriga intresserade är också varmt välkomna.


Läs mer om Global Challenges

Vad gör Göteborgs universitet i flyktingfrågan?

Just nu är runt 65 miljoner människor på flykt. För att hantera dagens situation och skapa hållbara vägar framåt behövs utbildning och forskning. Utbildning är avgörande, både för den enskilda människan och för krigsdrabbade länders framtid.

Som universitet har vi ett ansvar att värna värden som akademisk frihet, humanism och mänskliga rättigheter. Vi har ett ansvar att bidra med vår kunskap som utbildningsanordnare och som forskningsinstitution, men också som arbetsgivare.

Läs mer om universitetets arbete i flyktingfrågan

 

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-02-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?