Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbeten, samverkan och nätverk

Det finns många möjligheter att samarbeta med universitetet. Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar till företag, kommuner, myndigheter och andra organisationer som vill utveckla och höja personalens kompetens. Vi har experter inom en mängd ämnesområden. Anlita en forskare för en föreläsning eller debatt, eller besök några av våra öppna evenemang. Du kan också hitta studenter för examensarbeten och praktik i vår annonsportal.

Kontakta oss gärna om kompetensutveckling eller andra idéer om samarbete.

Mötesplatser

Göteborgs universitet finns på fler ställen än du tror. Våra studenter gör praktik i olika nivåer av sin utbildning som till exempel sjuksköterskor, lärare och arbetsterapeuter.

Våra forskare deltar i offentliga utredningar, konstruerar högskoleprovet och de nationella proven, sammanställer Svenska Akademiens ordlista, forskar fram substanser som blir till läkemedel, forskar för att göra vården bättre, konstruerar verktyg och möbler, gräver i vår historia för att bättre förstå vår nutid och framtid, debatterar, skriver böcker och förklarar.

 

Centrumbildningar och nätverk

En centrumbildning fungerar som en mötesplats för studenter, forskare, men också näringsliv och offentlig sektor. Centrumbildningarna är tvärvetenskapliga och flera ämnen, fakultetsområden och lärosäten kan ingå i en centrumbildning. Centrumbildningarna ska lyfta fram områden som ligger i skärningspunkten mellan ämnen.

Vid Göteborgs universitet finns ett trettiotal centrumbildningar och en mängd andra nätverksgrupperingar.

Innovation och nyttiggörande av forskning

Vid Göteborgs universitet arbetar vi med innovation och nyttiggörande ur ett brett perspektiv. Vi menar att innovation är olika sätt att skapa värde - oavsett om forskningen leder fram till nya arbetssätt, metoder, processer, tjänster eller produkter.

Kontakta oss

Öppna evenemang

Jenny Hultén
Telefon: 031-786 5152
jenny.hulten@gu.se

Kompetensutveckling

Karin Åström
Telefon: 031-786 3091
karin.astrom@gu.se

Forskningssamarbete, affärsjuridik och innovationsrådgivning

Sara Dahlberg
Telefon: 031-786 5711
sara.dahlberg@gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?