Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mentorprogram

På bilden ser du deltagare i Göteborgs universitets mentorprogram: Castro Abo Jaan Alhebe, adept och Gró Einarsdóttir, mentor

Mentorprogrammet "Universitetsvän" ger dig som har flyktingbakgrund en introduktion till högre studier på Göteborgs universitet. 

I mentorprogrammet matchas aktiva studenter och doktorander från Göteborgs universitet med dig som är ny i Sverige. Mentorer och adepter får en introduktionsutbildning och möts på tre gruppträffar, med samtalsteman, som på olika sätt ska underlätta för adepterna att komma närmare universitetsstudier. 

När de planerade träffarna är klara kan mentorerna och adepterna själva komma överens om de vill fortsätta träffas på egen hand. Tanken är att mentorprogrammet ska vara både roligt och nyttigt, innebära ett ömsesidigt lärande för mentorer och adepter, där de tar del av varandras erfarenheter och kunskaper från olika länder.
”Jag har lärt mig mer om hur universiteten fungerar med hjälp av personer som har samma mål i livet som jag. Nu vill jag jobba hårt för att börja studera så snart som möjligt”. Så skriver en av adepterna i sin utvärdering. 


Mentorerna studerar alla på Göteborgs universitet, på antingen grundnivå, avancerad nivå eller forskarnivå. Adepterna har antingen färdiga gymnasiestudier eller påbörjade och avbrutna universitetsstudier bakom sig. Mentorprogrammet Universitetsvän är ett samarbete mellan Göta studentkår, Göteborgs universitet med dess doktorandkommitté och Göteborgs Stads Flyktingguide/Språkvän.


Vill du gå med i mentorprogrammet?

Den nya omgångens träffar är planerade till den 27 september, 11 oktober, 25 oktober och den 15 november. Vill du anmäla intresse för att delta? Hör av dig, senast 20 september till:

 

På bilden ser du Castro Abo Jaan Alhebe, adept, och Gró Einarsdóttir, mentor. Här intill kan du se en kortfilm med fler bilder från första omgången av mentorprogrammet Universitetsvän. kortfilmen är skapad av Ahmed Alzayyan, som varit praktikant på international Centre.

Här kan du läsa mer om mentorprogrammet på arabiska

 

 

Mentorprogrammet Universitetsvän

Sidansvarig: Jessica Glanzelius|Sidan uppdaterades: 2017-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?