Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elisabeth Strandhagen

Forskningssamordnare

Elisabeth Strandhagen
Forskningssamordnare
Akademisk grad: Doktor,
elisabeth.strandhagen@gu.se
031-786 6494

Rumsnummer: 649
Postadress: Box 463, 40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 18 A, plan 4 , 41390 Göteborg


Svensk Nationell Datatjänst, SND vid Svensk Nationell Datatjänst, SND (Mer information)
Box 463
405 30 Göteborg
snd@gu.se

Besöksadress: Medicinaregatan 18A , 413 90 Göteborg

Om Elisabeth Strandhagen

Klinisk Näringsfysiolog, med dr.
Forskningssamordnare inom medicin & hälsa på Svensk Nationell Datatjänst (SND). För tillfället tjänstledig 50% och verkar då som forskare vid Enheten för Socialmedicin och Epidemiologi, Inst för Medicin vid Sahlgrenska Akademin.

Avhandling:
Coffee and gene interaction. The effect on methionine and lipid metabolism. Göteborgs Universitet 2004.

Forskningsinriktning:
Folkhälsonutrition, riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom

Forskningsprojekt:
INTERGENE.
Samordnare för forskningsstudien Intergene-Adonix 2 som startade februari 2014.

Intergene- och Adonix-studierna

Senaste publikationer

Cohort Profile: The INTERGENE Study.
Kirsten Mehlig, Christina Berg, Lena Björck, Fredrik Nyberg, Anna-Carin Olin et al.
International journal of epidemiology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

GP and patient predictions of sick-listing duration: How well do they correspond? A prospective observational study
Monica Ericson Sjöström, Inger Wallin, Elisabeth Strandhagen, Amir Baigi, Gunnel Hensing et al.
Scandinavian Journal of Primary Health Care, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The association between plasma homocysteine and coronary heart disease is modified by the MTHFR 677C>T polymorphism.
Kirsten Mehlig, K Leander, U de Faire, Fredrik Nyberg, Christina Berg et al.
Heart (British Cardiac Society), Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Associations between food patterns and apolipoproteins
Christina Berg, Lauren Lissner, Gianluca Tognon, Kirsten Mehlig, Dag Thelle et al.
10th Nordic Nutrition Conference, Reykjavik, June 3-5, 2012, , Paper i proceeding 2012
Paper i proceeding

The ghrelin signalling system is involved in the consumption of sweets.
Sara Landgren, JA Simms, Dag Thelle, Elisabeth Strandhagen, SE Bartlett et al.
PLos One, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2011
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 24

2017

Cohort Profile: The INTERGENE Study.
Kirsten Mehlig, Christina Berg, Lena Björck, Fredrik Nyberg, Anna-Carin Olin et al.
International journal of epidemiology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

2015

2014

GP and patient predictions of sick-listing duration: How well do they correspond? A prospective observational study
Monica Ericson Sjöström, Inger Wallin, Elisabeth Strandhagen, Amir Baigi, Gunnel Hensing et al.
Scandinavian Journal of Primary Health Care, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2013

The association between plasma homocysteine and coronary heart disease is modified by the MTHFR 677C>T polymorphism.
Kirsten Mehlig, K Leander, U de Faire, Fredrik Nyberg, Christina Berg et al.
Heart (British Cardiac Society), Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2012

Associations between food patterns and apolipoproteins
Christina Berg, Lauren Lissner, Gianluca Tognon, Kirsten Mehlig, Dag Thelle et al.
10th Nordic Nutrition Conference, Reykjavik, June 3-5, 2012, , Paper i proceeding 2012
Paper i proceeding

2011

The ghrelin signalling system is involved in the consumption of sweets.
Sara Landgren, JA Simms, Dag Thelle, Elisabeth Strandhagen, SE Bartlett et al.
PLos One, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2011
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 24

Sidansvarig: Växeln|Sidan uppdaterades: 2017-04-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?