Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ulla Eckersjö

Universitetslektor

Ulla Eckersjö
Universitetslektor
ulla.eckersjo@hsm.gu.se
031-786 4032

Rumsnummer: D602
Postadress: Box 210, 40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1 , 41256 Göteborg
Arbetsuppgifter: undervisning i rörelse, ergonomi


Högskolan för scen och musik (Mer information)
Box 210
405 30 Göteborg
www.hsm.gu.se
utbildningsexpedition@hsm.gu.se
Fax: 031-786 4030

Besöksadress: Fågelsången 1 , 412 56 Göteborg

Om Ulla Eckersjö

Utbildning:
Koreograf, Danshögskolan, Stockholm 1980
Rytmiklärare, Svenska Dalcroze-seminariet, Stockholm 1975

Mitt verksamhetsområde på Högskolan för scen och musik spänner över flera olika utbildningsområden. Min specialisering ligger inom rörelseteknik och rörelsegestaltning där improvisation och komposition går hand i hand. Jag vill bygga en brygga mellan sceniskt och musikaliskt uttryck.


På operautbildningen undervisar jag i rörelseteknik och rörelseimprovisation. Att få följa studenterna från att utveckla sitt personliga fysiska instrument, kroppen, till att använda den i ett större sceniskt sammanhang är otroligt spännande. Trots att jag undervisat under lång tid blir jag ständigt överraskad. Varje student växer på sitt unika sätt, formar sitt egna uttryck och genom arbete och nyfikenhet mejslas en scenpersonlighet fram. Detta får jag vara med om! Om och om igen!


Inom musikerutbildningens kandidat- och mastersprogram undervisar jag och håller i ergonomidelen. Min del handlar i huvudsak om förebyggande ergonomi, hur man bygger upp en grundfysik och reflektion kring hur man använder sig själv. Målet är att skapa en god beredskap för musikerns krävande arbetsmiljö.


I lärarutbildningen har jag tidigare varit kursledare och sedan 1980 undervisat i rytmik och rörelsegestaltning. Jag har haft förmånen av att ha fått vara med om att utbilda alla fantastiska och oumbärliga rytmiklärare som fått sin utbildning i Göteborg.
På skådespelarprogrammet har jag periodvis undervisat i ämnet fysisk gestaltning.

Under 80- och 90-talet har jag gjort mycket koreografi för teater, främst Folkteatern och Stadsteatern i Göteborg. Har också gjort ett flertal egna dansverk, t.ex. Trans och Leopardkvinnan. Dansvideo: Walkabout
Under samma tidsperiod har jag under många år undervisat på folkhögskolor med teaterlinje och modern dansteknik för frilansdansare på vad som då motsvarade Danscentrum Väst. Jag har också undervisat i rytmik och dans på gymnasiets estetiska program.

Konstnärligt utvecklingsarbete:
Salome 2000-2001, ett dansverk som utgick från musik komponerad för slagverk och resulterade i föreställningen och filmen Marimbadans.

Musikaliskt Rum – Spatial Musik 2002, ett samarbete mellan kursen Musikaliskt rum, Lindbladstudion och en arkitekt.

 

Senaste publikationer

Plastisk Träning
Ulla Eckersjö
Göteborg, University of Gothenburg, Övrigt 2009
Övrigt

Visar 1 - 2 av 2

2009

Plastisk Träning
Ulla Eckersjö
Göteborg, University of Gothenburg, Övrigt 2009
Övrigt

2004

Visar 1 - 2 av 2

Sidansvarig: Växeln|Sidan uppdaterades: 2017-04-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?