Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Mattias Goksör universitetsstyrelsens prorektorskandidat

  [2017-04-25] Universitetsstyrelsen beslutade vid sitt möte idag, tisdag 25 april, att föra fram endast en kandidat som ny prorektor för Göteborgs universitet. Det är Mattias Goksör, prefekt vid institutionen för fysik, som presenteras för den rådgivande hörandeförsamlingen 19 maj.

 • Rekryteringen av ny prorektor igång

  [2017-02-14] Universitetsstyrelsen beslutade vid sitt möte igår, torsdagen 16 februari, att påbörja rekryteringen av en ny prorektor för Göteborgs universitet.

 • Eva Wiberg tackar ja till att bli rektor för Göteborgs universitet

  [2017-02-01] Efter att Göteborgs universitet dragit tillbaka förslaget till regeringen att utse Ole Petter Ottersen som rektor för Göteborgs universitet, fick hans motkandidat Eva Wiberg frågan om hon fortfarande står till förfogande för rektorsuppdraget. Efter en dags övervägande tackade hon ja.

 • Göteborgs universitet drar tillbaka förslaget om Ottersen som rektor

  [2017-01-30] Vid ett extrainkallat styrelsemöte idag, måndag den 30 januari, beslutade styrelsen att dra tillbaka förslaget till regeringen att föreslå Ole Petter Ottersen som rektor vid Göteborgs universitet. Anledningen är att det framkommit att Ottersen fortfarande deltar i den rektorsrekrytering som pågår vid Karolinska institutet, KI.

 • Ole Petter Ottersen föreslås som ny rektor för Göteborgs universitet

  [2017-01-10] Universitetstyrelsen beslutade idag, 10 januari, att enhälligt föreslå Ole Petter Ottersen som ny rektor för Göteborgs universitet efter Pam Fredman. Det kan bli första gången som ett större svenskt universitet får en icke-svensk som rektor. Formellt är det regeringen som tar det slutgiltiga beslutet. Styrelsen tog också beslut om hur rekryteringsprocessen för sökandet av en ny prorektor ska se ut.

 • Hörandeförsamlingen förordar Ottersen som ny rektor

  [2016-12-21] Hörandeförsamlingen beslutade igår eftermiddag, tisdagen den 20 december, att förorda Ole Petter Ottersen som ny rektor för Göteborgs universitet. Beslutet föregicks av en omröstning med resultatet 38-23 i Ottersens favör. Förslaget lämnas nu över till universitetsstyrelsen, som den 10 januari beslutar om vilken kandidat som ska föreslås till regeringen. Hörandeförsamlingens roll är rådgivande till styrelsen.

 • Rektorskandidat Aronsson drar tillbaka sin ansökan

  [2016-12-12] Peter Aronsson, prorektor vid Linnéuniversitetet, drar tillbaka sin ansökan till rektorstjänsten vid Göteborgs universitet. Därmed återstår två kandidater - Ole Petter Ottersen och Eva Wiberg. Nu på torsdag, den 15 december, intervjuas de av universitetets hörandeförsamling.

 • Tre rektorskandidater vidare till hörandeförsamlingen

  [2016-11-29] Det blir tre kandidater som går vidare till nästa steg i rekryteringen av ny rektor till Göteborgs universitet. Det beslutade universitetstyrelsen vid sitt möte idag, tisdag 29 november.

 • Universitetsstyrelsen beslutar om nästa steg för rektorskandidater

  [2016-11-28] Imorgon, tisdag 29 november, beslutar universitetsstyrelsen om vilka som går vidare som kandidater i rekryteringen av en ny rektor till Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ulrika Lundin|Sidan uppdaterades: 2016-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?