Europaperspektiv 2013

Seminarium, Öppen för allmänheten, Debatt

Ett konkurrenskraftigt EU till rätt pris.

Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet (CERGU) bjuder in till bokseminarium. Kan EU stärka sin konkurrenskraft och samtidigt minska de sociala klyftor och politiska spänningar som krisen har skapat? Går ekonomisk konkurrenskraft att kombinera med utbyggd välfärd och hänsyn till miljön? I Europaperspektiv 2013 diskuterar tretton ledande svenska forskare inom ekonomi, juridik och statsvetenskap alternativa vägar för EU att ta sig ur den ekonomiska krisen. På seminariet möter några av författarna vassa kommentatorer i en debatt om den globala konkurrenskraftens rätta pris.

Föreläsare: Anna Michalski, Uppsala universitet Helena L Nilsson, Västra Götalandsregionen Mattias Bengtsson, Göteborgs universitet Malin Persson, JKL Jörgen Hettne, Lunds universitet och Sieps Christina Olsen Lundh, CERGU Thomas Tangerås, Institutet för Näringslivsforskning Filip Johnsson, Chalmers Ann Ighe, Göteborgs universitet

Datum: 2013-02-19

Tid: 14:30 - 17:30

Kategorier: Forskning, Samverkan, Miljö, Socialt arbete, Populärvetenskap, Samhällsvetenskap, Hållbar utveckling, Internationellt, Ekonomi/juridik

Arrangör: CERGU, Europa Direkt och SNS Väst

Plats: Dragonen, Sprängkullsgatan 19

Evenemangslänk: Läs mer om Europaperspektiv 2013

Ytterligare information:
Europaperspektiv_19feb_inbjudan.pdf

Sista anmälningsdag: 2013-02-15 kl. 18:00.

Kontaktperson: Johan Järlehed

Antal platser: 110 (Varav 100 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut