Café-å-lär

Öppen Föreläsning

Välkomna till mötesplatsen Café-å-lär varje torsdag kl 15. Fri entré och gratis fika. ALLA är välkomna: allmänhet,forskare, lärare, studenter,¿.(min 18 år). Populärvetenskapligt föredrag, utställningar, m.m.

För detaljer se www.cafealar.se Gratis inträde, ingen förhandsanmälan.
Se karta för vägbeskrivning: http://fy.chalmers.se/~perolof/cafealar/Karta.jpg

Föreläsare: Populärvetenskapligt föredrag (cirka 30 min) med efterföljande diskussion (cirka 30 minuter): Prof. Bernhard Mehlig, Fysik, Göteborgs universitet: ¿Regnmoln och planetbildning ¿ fortfarande en gåta" Affisch kan laddas ner på hemsidan www.cafealar.se
Veckans bok: "Ond kemi - berättelser om människor, mord och molekyler", Ulf Ellervik (2011), ISBN978-91-86061-30-2
Veckans experiment: "Räkna med såphinnor (Steinerproblemet)"