En hedersam kvinna

Öppen för allmänheten

Med anledning av de stundande Mänskliga Rättighetsdagarna har IGS förmånen att bjuda in till föreläsning med författaren Jennie Silis som berättar om Oum El Banines och kvinnors utsatthet i Marocko.

Gravida, ogifta kvinnor, ensamstående mödrar och deras barn är den mest utsatta grupp i Marocko. De exkluderas både juridiskt och socialt p.g.a. att sex innan äktenskapet är förbjudet. I praktiken straffas endast kvinnor för detta. Föreläsningen resonerar kring makt, heder och traditioner samt den marockanska familjelagstiftningen och dess implementering. Jennie Silis har följt organisationens arbete sedan 2007 och gav i december 2011 ut boken En hedersam kvinna som handlar om Oum El Banines arbete och kvinnors rättigheter i Marocko.

Föreläsningen hålls på svenska.

Varmt välkomna!

Föreläsare: Jennie Silis

Datum: 2012-11-06

Tid: 15:00 - 17:00