Till startsida
Webbkarta

Årets föredrag om globalt samarbete

Öppen för allmänheten

Att leva med extremt mod - Hur en global hjältinna kan förändra ditt liv

Brian Palmer, antropolog, har nyligen skapat en civilkuragekalender där han beskriver kvinnor och män som har tagit stora risker i för demokratins och de mänskliga rättigheternas skull. I sitt föredrag har han samlat vishet från dem och tillämpar den på vardagliga företeelser som exempelvis att överleva som idealist i en oförsonlig värld. Vad kan Malala Yousafzai och 365 andra altruistiska risktagare lära oss om livet? Föredraget inleds av Pam Fredman, rektor, Göteborgs universitet.

Föreläsare: Brian Palmer är socialantropolog vid Uppsala universitet. Tidigare innehade han Torgny Segerstedts gästprofessur på Göteborgs universitet och dessförinnan undervisade han på Harvard. På Harvard lockade hans kurser om civilkurage och engagemang 600 studenter per termin och 2002 tilldelades han Levenson priset, i egenskap av Harvards bäste föredragshållare. Boken Global Values 101 är baserad på Brian Palmers Harvard föredrag. Han disputation, även den på Harvard, utforskade svenska uppfattningar om solidaritet. 2006 publicerade Brian Palmer och Per-Anders en bok om retorik och symbolism i svenska politiska kampanjer. Han har också gjort en studie av hur tidspress påverkar svenskens inre liv. Se även brianpalmer.org Föredraget direktsänds på http://dinsida.gu.se/Aktuellt/Nyheter/Nyheter+Detalj//direktsandning-av-2012-annual-lecture-on-global-collaboration-med-brian-palmer.cid1107289

Datum: 2012-11-13

Tid: 15:30

Kategorier: Populärvetenskap

Plats: Aulan, univesitetets huvudbyggnad, Vasaparken

Evenemangslänk: Läs mer om Årets föredrag om globalt samarbete

Ytterligare information:

Kontaktperson: Pernilla Danielsson

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?