Jörgen Westerståhl-seminariet - INSTÄLLT

Seminarium

Jörgen Westerståhl-seminariet i år behandlar temat "Offentligt och privat". Mycket av den politiska debatten det senaste året har handlat om för- och nackdelar med marknadslösningar i offentlig service, problem med att utkräva ansvar av privata företag inom äldreomsorgen, riskkapitalister i offentlig service, osv. På vilka sätt kan marknaden användas för offentlig service, vilka problem med styrning och ansvar uppstår när man använder marknadslösningar?

Vid seminariet kommer vi att få lyssna på två keynote speakers: Kerstin Sahlin, professor i företagsekonomi vid Uppsala Universitet och John Alford, professor i public management vid Australia New Zealand School of Government, Melbourne.

Efter paus blir det paneldebatt med Kerstin Sahlin, Pehr Granfalk (kommunstyrelseordförande i Solna kommun som experimenterar mycket med marknadslösningar) och Rolf Solli, professor i företagsekonomi vid Högskolan i Borås (tidigare Handels i Göteborg). Ytterligare någon deltagare kan tillkomma.

Seminariet anordnas i år i samarbete med Handelshögskolan.

Det här kommer att bli ett både intellektuellt spännande, högaktuellt och underhållande seminarium.

Datum: 2012-11-19

Kategorier: Samhällsvetenskap, Forskning