Till startsida
Webbkarta

Mänskliga Rättighetsdagarna 2012

Konferens

Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna), Nordens främsta och mest omfattande arena för mänskliga rättigheter kommer till Göteborg i november.

MR-dagarna är en tvådagarskonferens där praktiker, forskare, studenter, tjänstemän, politiker och ideellt engagerade möts med gemensamt fokus på mänskliga rättigheter. Årets gedigna program är späckat med intressanta samtal, debatter, workshops och seminarier ¿ allt för att bidra till att utveckla idéerna om och tillämpningen av mänskliga rättigheter i Sverige och i världen.

Allas lika rättigheter på pappret skiljer sig åt i praktiken och årets MR-dagar ifrågasätter vem som har rätt till rättigheter. Huvudtalaren Richard Wilkinson har tillsammans med Kate Pickett skrivit boken Jämlikhetsanden (Karneval förlag, 2012), vilken knyter an till årets tema, belyser vad som händer när samhällen glider isär.

Utöver de nära etthundra programpunkterna på MR-dagarna finns även ett utställartorg med fri entré. På två scener kommer där att hållas miniseminarier och filmvisning samt möjligheten att möta ett 70-tal utställare, vilka alla arbetar med mänskliga rättigheter i praktiken.

Boka din biljett här
http://www.invitepeople.com/events/e729d447d30f73ac6d8ae8128b80b9e792fc5077

Föreläsare: Richard Wilkinson, Ruth Manorama, Elisabeth Abiri, Maria Sveland, Soraya Post, Cecilia Malmström, Magnus Linton, Ola Larsmo, Brian Palmer, Gudrun Schyman, Thomas Hammarberg m. fl.

Datum & tid: 2012-11-12 kl 08:00 till 2012-11-13 kl 17:00

Kategorier: Samverkan, Hållbar utveckling, Tvärvetenskap, Jämlikhet/jämställdhet, Samhällsvetenskap

Arrangör: Göteborgs universitet, Raoul Wallenberg Institute, MR-dagarna m. fl.

Plats: Svenska Mässan, Mässans gata, entré 8

Evenemangslänk: Läs mer om Mänskliga Rättighetsdagarna 2012

Avgift: Yes/No

Kontaktperson: Malin Slätis

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?