Till startsida

Svårt vara miljömässig för restauranger och storhushåll

Öppen Föreläsning

Anna Post, universitetslektor, institutionen för kost- och idrottsvetenskap:

Restauranger och storhushåll står för en fjärdedel av den totala matkonsumtionen i Sverige, en andel som ökar. Cirka 5,5 miljoner måltider lagas där per dag. Storhushållens möjligheter att påverka den totala miljöbelastningen av matkonsumtion är därmed stor.
Men inköpare och upphandlare inom matsektorn upplever motstridiga signaler från myndigheterna. Att öka andelen ekologiska produkter enligt direktiven kolliderar mot kraven på att hålla budget och att vara ekonomiskt återhållsam.

Datum: 2012-11-15

Tid: 18:00 - 19:00

Kategorier: Kostvetenskap

Arrangör: Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Plats: Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15, Sal BE 014 (entréplan)

Sista anmälningsdag: 2012-11-15 kl. 17:45.

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta