30 år för fotografi firas med boksläpp och vernissage

Vernissage

Den första juli 1982 grundades institutionen för fotografi vid Göteborgs universitet. På dagen trettio år senare bildades Akademin Valand som bedriver fotoutbildningen idag. Den 22 november firas jubileet '30 år för fotografi' med boksläpp och vernissage.

I jubileumsskriften 'Trettio år för fotografi' har Gunilla Knape och Pelle Kronestedt samlat berättelser från tre decennier, från utbildningens start fram till idag. De båda redaktörerna har grävt i arkiven och letat fram material som skildrar skolans och fotografiets utveckling.

Mia Lockman-Lundgren och Niclas Östlind har sammanställt en utställning med tillhörande katalog under namnet Tidslinjen. Tidslinjen utgörs av fotografier tagna av personer som undervisat vid skolan. Alla lärare har blivit ombedda att välja ett verk från tiden då de började undervisa. Sammanlagt ingår ett hundratal bilder som spänner över olika tidsepoker och genrer.

Utgivningen av Trettio år för fotografi firas i samband med vernissagen av utställningen Tidslinjen torsdagen den 22 november.

Varmt välkomna!

Datum: 2012-11-22

Kategorier: Konst

Arrangör: Akademin Valand