Den orättvisa hälsan - socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd

Seminarieserie

Hur ojämlikt fördelad är hälsan i Sverige? I övriga världen? Enligt Susanna Toivanen finns det systematiska skillnader beträffande hälsa: var vi föds i världen, vilken social position vi har i ett samhälle spelar roll. Men trots att jämlik hälsa borde vara en mänsklig rättighet, har hälsans ojämlika fördelning ofta stått långt ned på den politiska dagordningen. Varför lever människor med högre social position längre än andra? Hur kan hälsa fördelas mer rättvist?

Sista seminariet i en seminarieserie om 4 seminarier som ges genom ett samarbete mellan Centrum för urbana studier Hammarkullen, Hammarkullen Folkets Hus, Folkhögskolan i Angered & ABF.

Föreläsare: Susanna Toivanen docent sociologi, Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa

Datum: 2012-11-22

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Samhällsvetenskap, Jämlikhet/jämställdhet, Kostekonomi, Kulturstudier