Öppet seminarium om nätmobbning

Nyhet: 2013-01-22

Göteborgs universitet arrangerar den 23 januari ett öppet seminarium om nätmobbning efter den uppmärksammade händelsen med Göteborgsungdomar som blev uthängda på Instagram. Medverkar gör experter på sociala medier och mobbning, företrädare för polis och skola och gymnasieelever.

Efter uppmaningar på Facebook samlades över 500 ungdomar utanför Plusgymnasiet i Göteborg i december 2012. Upptakten var ett konto på Instagram där unga tjejer och killar hängdes ut med namn, bild och påståenden om sexuella aktiviteter och drogvanor. Sociala medier kom snabbt att stå i fokus för medierapportering om händelserna i Göteborg. Händelsen väcker en rad frågor om vad som kännetecknar mobbning på nätet, vilken roll sociala medier spelar och vad den som drabbas av nätmobbning kan och bör göra.

Göteborgs universitet arrangerar därför onsdag den 23 januari ett öppet seminarium med experter på nätmobbning och sociala medier samt företrädare för polisen.

Medverkar gör bland andra Ann Frisén, professor i psykologi med nätmobbning som specialområde, Mathias Klang, doktor i informatik och en av landets ledande experter på sociala medier, Birgitta Dellenhed, kommissarie och chef för ungdomssektionen vid Göteborgspolisen samt gymnasieelever från Göteborg.

Webb-TV-inslag inför seminariet, där bland andra Ann Frisén och Birgitta Dellenhed intervjuas: http://youtu.be/nwc0h_jxcrU

Representanter för media är välkomna att närvara vid seminariet.

Vad: Öppet seminarium om nätmobbning
Var: Universitetets huvudbyggnad, Universitetsplatsen 1, Vasaparken, Göteborg
När: Onsdag 23 januari 2013, kl 18.00 – 19.30.

AV:
031-786 20 21, 0734-04 20 21

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.