Forskare i biokemi med inriktning mot kristallografiska studier av transportörer

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: 2017-04-01
Diarienummer: PAK 2017/174

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, och apotekarprogrammet.

Mer information om vår forskning finns på http://www.cmb.gu.se och http://care.gu.se (öppnar i april 2016).

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att bedrivas i divisionen Biokemi och strukturbiologi. Projektet kommer i huvudsak fokusera på struktur- och funktionsstudier hos transportörer från patogena bakterier med hjälp av röntgenkristallografi och biokemiska metoder.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Bedömningsgrund:
- meriter från doktorandutbildning/ tidigare arbeten.?
- den tidigare utbildningens/arbetens relevans för den planerade projektet
- bedömning av sökandes förmåga att arbeta inom en forskargrupp.

Sökanden måste vara beredd att resa under längre perioder till samarbetspartners i Bangalore, Indien.

Rosmarie Friemann, Ph.D
rosmarie.friemann@gu.se

Göran Hilmersson, Prefekt
hilmers@chem.gu.se

www.cmb.gu.se

Fackliga organisationer

OFR/S: Peter Brandt
peter.brandt@gu.se

SACO: Klas Eriksson
klas.eriksson@gu.se

SEKO: Salima Khamchane
salima.khamchane@gu.se

Sista ansökningsdag

2017-03-23

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".

Ansökan ska innehålla:
- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
- Kopia på examensbevis
- Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-03-06