Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsassistent

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för nationalekonomi med statistik, Göteborg
Tillträde: snarast
Diarienummer: PER 2017/37

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och samlar 125 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och vi har idag ca 800 studenter registrerade på våra kurser och program. Forskning bedrivs inom många områden, till exempel miljöekonomi, utvecklingsekonomi, beteendeekonomi och finansiell ekonomi.


Arbetsuppgifter

Som forskningsassistent kommer du att arbeta i ett tvärvetenskapligt projekt inom Centrum för framtidens kemiska riskanalyser och styrning vid Göteborgs Universitet (FRAM). http://medarbetarportalen.gu.se/forskningsochinnovationskontoret/forskningsfinansiering/ugotchallenges/beviljade-centum/fram/ Anställningen som är på 100 % är placerad vid institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan. Arbetsuppgifter innebär att assistera vid insamling av information och utveckling av projekt som genomförs av Enheten för miljöekonomi. Projektet innebär bland annat att försöka analysera och utveckla incitament för att minska kemiska föroreningar. I anställningen ingår att assistera vid uppbyggnaden av den databas som forskningsprogrammet primärt skall använda, och att dokumentera och sammanställa miljöekonomiska forskningsresultat. Du kommer också att sköta kontakter med forskare och med externa intressenter.

Kvalifikationer

Forskningsassistenten skall ha mastersexamen i nationalekonomi med miljöekonomisk inriktning eller motsvarande kompetens (eller på väg att slutföra det). Du ska ha goda kunskaper i svenska och kunskap om svenska kemikaliepolitik. Tidigare erfarenhet av arbete som forskningsassistent samt databashantering och kunskap om statistiska program är meriterande. Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet, dokumenterad i skriftligt projekt-/examensarbete och/eller i publikationer i vetenskapliga tidskrifter. Då arbetet innebär många kontakter med forskare och externa intressenter krävs det att du är bra på att samarbeta, men vi lägger även stor vikt vid förmågan att kunna ta egna initiativ, organisera och arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Det är önskvärt att du kan påbörja anställningen inom kort.

Övrigt

Inför denna rekrytering har Handelshögskolan fattat beslut angående rekryteringskanaler och undanber därför ytterligare erbjudande om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Relaterad information

Kontaktuppgifter för anställningen

Jessica Coria, Docent
+46 31 786 4867
jessica.coria@economics.gu.se

economics.gu.se/

Fackliga organisationer

SEKO: Salima Khamchane
031-786 11 73
seko@gu.se

SACO: Erik Pålsson
+46 709 522875
erik.palsson@gu.se

OFR/S: Peter Brandt
+46 31 786 11 69
peter.brandt@gu.se

Sista ansökningsdag

2017-02-28

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?