Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskare i strukturbiologi av membranproteinkomplex

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 18 Månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: Snarast
Diarienummer: PET 2016/632

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, och apotekarprogrammet.


Membranproteiners strukturbiologi har varit en stark forskningsaktivitet vid Göteborgs universitet i över tio år. Richard Neutzes grupp har varit innovativ i utvecklingen av avancerade röntgenkristallografimetoder för att analysera konformationsförändringar hos membranproteiner. Inom gruppen finns även expertis inom protein produktion och karakterisering. Vi deltar i många internationella samarbeten där vår forskning har resulterat i flera publikationer med stor genomslagskraft.
Mer information om vår forskning finns på http://www.cmb.gu.se och snart på http://care.gu.se (öppnar i april 2016).

Arbetsuppgifter

Med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelsen utlyser Institutionen för kemi och molekylärbiologi en forskare tjänst med fokus på den molekylära mekanismen för membranproteiners reglering. Projektet innebär huvudsakligen metodutveckling för interaktionsstudier av membranbundna proteiner där olika humana aquaporiner är våra målmolekyler. Strukturstudier av specifika aquaporiner ingår också i projektet varför metodik inom protein produktion, kristallisering även elektronmikroskopi ingår.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Erfarenhet i strukturstudier av membran protein, protein interaktion och protein produktion, kristallisering även elektronmikroskopi är en fördel.

Relaterad information

Kontaktuppgifter för anställningen

Richard Neutze, Professor
+46 (0) 31 786 3974
richard.neutze@gu.se

Göran Hilmersson, Prefekt
+46 (0)31 7869022
hilmers@chem.gu.se

www.cmb.gu.se

Fackliga organisationer

OFR/S: Peter Brandt
+46 (0)31 7861169
peter.brandt@gu.se

SACO: Klas Eriksson
+46 (0)31 786 5793
klas.eriksson@gu.se

SEKO: Salima Khamchane
+46 (0)31 7861137
salima.khamchane@gu.se

Sista ansökningsdag

2017-03-23

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".

Ansökan ska innehålla:
- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
- Kopia på examensbevis
- Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?