Forskare i strukturbiologi av membranproteinkomplex

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 18 Månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: Snarast
Diarienummer: PET 2016/632

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, och apotekarprogrammet.

Membranproteiners strukturbiologi har varit en stark forskningsaktivitet vid Göteborgs universitet i över tio år. Richard Neutzes grupp har varit innovativ i utvecklingen av avancerade röntgenkristallografimetoder för att analysera konformationsförändringar hos membranproteiner. Inom gruppen finns även expertis inom protein produktion och karakterisering. Vi deltar i många internationella samarbeten där vår forskning har resulterat i flera publikationer med stor genomslagskraft.
Mer information om vår forskning finns på http://www.cmb.gu.se och snart på http://care.gu.se (öppnar i april 2016).

Arbetsuppgifter

Med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelsen utlyser Institutionen för kemi och molekylärbiologi en forskare tjänst med fokus på den molekylära mekanismen för membranproteiners reglering. Projektet innebär huvudsakligen metodutveckling för interaktionsstudier av membranbundna proteiner där olika humana aquaporiner är våra målmolekyler. Strukturstudier av specifika aquaporiner ingår också i projektet varför metodik inom protein produktion, kristallisering även elektronmikroskopi ingår.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Erfarenhet i strukturstudier av membran protein, protein interaktion och protein produktion, kristallisering även elektronmikroskopi är en fördel.

Richard Neutze, Professor
richard.neutze@gu.se

Göran Hilmersson, Prefekt
hilmers@chem.gu.se

www.cmb.gu.se

Fackliga organisationer

OFR/S: Peter Brandt
peter.brandt@gu.se

SACO: Klas Eriksson
klas.eriksson@gu.se

SEKO: Salima Khamchane
salima.khamchane@gu.se

Sista ansökningsdag

2017-03-23

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".

Ansökan ska innehålla:
- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
- Kopia på examensbevis
- Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-03-06