LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i biomedicinsk laboratorievetenskap med inriktning laboratoriemedicin

Utbildning av biomedicinska analytiker är en viktig del av utbildningsuppdraget vid Institutionen för biomedicin. Institutionen skall även utveckla och ansvara för kurser på avancerad nivå inom huvudområdet biomedicinsk laboratorievetenskap. Inom programmet ger institutionen 19 av totalt 28 kurser. Institutionen ansvarar för programledning och programadministration.

Institutionen har också fått i uppdrag att ordna kompletterande utbildning för biomedicinska analytiker med en utländsk examen. I uppdraget ingår även att samordna kompletterande utbildning nationellt. Den kompletterande utbildningen planeras att starta hösten 2017.

Biomedicinsk laboratorievetenskap med inriktning laboratoriemedicin

Ämnesbeskrivning

Biomedicinsk laboratorievetenskap är ett teoretiskt och laborativt kunskapsområde, där tyngdpunkten ligger på laboratorie- och undersökningsmetodik med diagnostisk inriktning. Biomedicinsk laboratorievetenskap är huvudområde inom biomedicinska analytikerprogrammet samt inrättat som huvudområde för kandidat-, magister- och masterexamen.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår undervisning inom biomedicinska analytikerprogrammet, samt inom den kompletterande utbildningen för biomedicinska analytiker. Uppgifterna kommer innefatta samordning av den nya kompletteringsutbildningen, samordning av uppdragsutbildning för handledare i verksamhetsförlagd utbildning samt samordning av marknadsföringsåtgärder för programmet. Anställningen kommer även innefatta viss laborationsundervisning inom hematologi.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning för lärare.
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå och som visat pedagogisk skicklighet. Sökanden ska inneha legitimation som biomedicinsk analytiker inom provbunden laboratoriemedicin.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning för lärare.
Vid bedömning av pedagogisk skicklighet kommer stor vikt läggas vid förmåga att leda och planera utbildning samt genomföra undervisning inom provbunden laboratoriemedicin. Erfarenhet av de arbetsuppgifter som ingår i anställningen är mycket meriterande. Med hänsyn till arbetsuppgifterna kommer även stor vikt fästas vid personliga egenskaper (flexibilitet och noggrannhet) och förmåga till samarbete. Även administrativ förmåga beaktas.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad under upp till åtta månader, omfattning 40%, med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av programansvarig Camilla Hesse, e-post: camilla.hesse@biomedlab.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på kanppen "Ansök". Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/Klinisk

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokumentation ska bifogas ansökan:

- Examensbevis för högskoleutbildning på lägst avancerad nivå (på svenska eller engelska)
- Legitimation som biomedicinsk analytiker
- Visad pedagogisk erfarenhet
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/865 till:

Sahlgrenska akademin
HR-avd

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-14

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.