Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i Theory and Implementation of Agda

Institutionen för data- och informationsteknik har en internationell prägel med cirka 240 anställda från över 30 olika länder. Institutionen är en integrerad institutionen med både Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som huvudmän. Institutionen för data- och informationsteknik söker nu en postdoktor. Anställningen är placerad vid avdelningen för datavetenskap vid institutionen, med Göteborgs universitet som arbetsgivare.

Ämne
Theory and Implementation of Agda

Ämnesbeskrivning
Research theoretical foundations and provide efficient implementations of dependently typed pattern matching in conjunction with subtyping, user-defined rewrite rules, and modal extensions of type theory.

Arbetsuppgifter
Tjänsten kommer att bestå av forskning om typteori och sin implementation, motsvarande cirka 50 % av heltid. Utöver detta kommer arbetsuppgifter inom utveckling, dokumentering, och underhåll av Agda ingå med cirka 50 %.

Arbetet består av att utveckla effektiva lösningar för implementering av typteori på ett matematiskt rigoröst sätt och välstrukturerad Haskell-kod för dessa lösningar som del av den befintliga typteori implementering Agda. Och dokumentera de erhållna teoretiska lösningarna och deras realiseringar. Möjliga ämnen är beroende pattern matchning, subtyping, sized types, användardefinierade omskrivningsregler och modala förfiningar av typteori (linearitet, bevis-irrelevans, metaprogrammering).

Behörighet
Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 – 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egna anställningsordning.

Behörighet att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar en doktorsexamen i relevant ämnesområde, till exempel inom datavetenskap eller software engineering. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställnng för juniora forskare riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag. Även den som avlagt examen tidigare kan komma ifråga om särskilda skäl föreligger.

Bedömningsgrund
Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 – 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Doktorsexamen i relevant forskningsområde. Flera publikationer i internationella tidskrifter. Goda kunskaper och erfarenhet av ovan beskrivna metoder. Dokumneterad god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Den sökande behöver solid erfarenhet av teori och teknologi av beroende typteori och utmärkt kunskap om programmeringsspråket Haskell. Ideelt har kandidaten arbetat och publicerat i en eller flera av följande aspekter av typteori: dependently-typed pattern matching, subtyping, sized types, user-defined rewrite rules eller modal extensions of type theory (linearity, proof-irrelevance, meta-programming).

Den sökande behöver djupa kunskaper om semantiken för kubisk typteori och kunna bidra både till utvecklingen av implementeringen av teorin i Haskell och till ytterligare teoretisk analys av detta system.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, centralt kollektivavtal för anställning av postdoktorer
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för data- och informationsteknik, Göteborg
Tillträde: 2017-10-01

Kontaktuppgifter för anställningen
Upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Peter Dybjer på telefon 031-772 1035 eller e-post: peterd@chalmers.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till HR-specialist Anna Skanse Bråse på telefon 031 - 772 8167 eller på e-post:anna.skanse@chalmers.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ange referensnummer på samtliga inskickade handlingar.

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-07-31

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?