LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Avdelningschef

Core Facilities (CF) vid Sahlgrenska akademin (SA) är en för Göteborgs universitet gemensam forskningsinfrastruktur. CF är placerat under dekanus vid SA. CF leds av en chef och består av två experimentella avdelningar: Sambio Core Facilities (Sambio CF) och Laboratoriet för Experimentell Biomedicin (EBM).

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en avdelningschef för Sambio CF med ansvar för budget, verksamhet, personal, arbetsmiljö och miljö samt i övrigt arbetsuppgifter i enlighet med den arbetsordning som gäller för Göteborgs Universitet och Sahlgrenska akademin. Tjänsten är en heltidstjänst. Inom tjänsten finns inte utrymme att driva egen forskning. I driftsfrågor arbetar avdelningschefen med verksamhetsnära enhetschefer ansvariga för daglig drift och arbetsledning.

Kvalifikationer

Vi söker en chef och entusiasmerande ledare, med doktorsexamen i ett för Sambio CF relevant ämnesområde. Ämneskunskap inom biologisk masspektrometri är särskilt meriterande. Du skall ha dokumenterad erfarenhet av att etablera, driva och demontera infrastrukturer. Du skall ha erfarenhet av att skriva infrastruktur-ansökningar på nationell nivå. Förmåga att kunna prioritera, kunna fatta tydliga beslut, samt verkställa dessa i samverkan med övriga chefer, medarbetare och fackliga organisationer är nödvändigt. Dokumenterad ledarskapsutbildning är meriterande.

Du ska ha god analytisk och kommunikativ förmåga (såväl i tal som i skrift), kunna samverka med såväl medarbetare som forskare inom svenska och utländska universitetet som med externa kunder och samarbetspartners. Arbetet förutsätter goda språkkunskaper. Du skall ha visad god förmåga att arbeta målinriktat och systematiskt. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid,  med placering vid CF.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen kontakta professor Göran Larson, tfn 31 342 1330, eller e-post goran.larson@clinchem.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla en fullständig meritlista inklusive vidimerade kopior på examina och ska ange minst två referenspersoner med information om befattning och kontaktuppgifter.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.