Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i biomedicinsk laboratorievetenskap med inriktning mot laboratoriemedicin

Utbildning av biomedicinska analytiker är en viktig del av utbildningsuppdraget vid Institutionen för biomedicin. Institutionen skall även utveckla och ansvara för kurser på avancerad nivå inom huvudområdet biomedicinsk laboratorievetenskap. Inom programmet ger institutionen 19 av totalt 28 kurser. Institutionen ansvarar för programledning och programadministration.

Institutionen har också fått i uppdrag att ordna kompletterande utbildning för biomedicinska analytiker med en utländsk examen. I uppdraget ingår även att samordna kompletterande utbildning nationellt.
Den kompletterande utbildningen planeras att starta hösten 2017.

Ämne

Biomedicinsk laboratorievetenskap med inriktning mot laboratoriemedicin

Ämnesbeskrivning

Biomedicinsk laboratorievetenskap är ett teoretiskt och laborativt kunskapsområde, där tyngdpunkten ligger på laboratorie- och undersökningsmetodik med diagnostisk inriktning. Biomedicinsk laboratorievetenskap är huvudområde inom biomedicinska analytikerprogrammet samt inrättat som huvudområde för kandidat-, magister- och masterexamen.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår omfattande undervisning inom biomedicinska analytikerprogrammet, samt inom den kompletterande utbildningen för biomedicinska analytiker. Uppgifterna kommer innefatta ven- och kapillärprovtaning, ansvar för laborationsundervisning inom hematologi, spektrofotometri och biokemisk metodilk (rening av alkaliskt fosfatas). I uppgifterna kan även rättning av laborationsrapporter med feed-back via seminarium alternativt lärplattform ingå.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning för lärare. Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen och visat pedagogisk skicklighet. Sökanden ska inneha legitimation som biomedicinsk analytiker inom provbunden laboratoriemedicin. 

Bedömningsgrund

Störst vikt kommer att läggas vid pedagogisk skicklighet, då arbetsuppgifterna i huvudsak är att undervisa. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet kommer stor vikt läggas vid förmåga att leda och planera utbildning samt genomföra undervisning inom provbunden laboratoriemedicin. Erfarenhet av de arbetsuppgifter som ingår i anställningen är mycket meriterande. Med hänsyn till arbetsuppgifterna kommer även stor vikt fästas vid personliga egenskaper (flexibilitet och noggrannhet) och förmåga till samarbete. Även administrativ förmåga beaktas. 

Anställning

Anställningen är ett vikariat under upp till åtta månader, omfattning 20%, med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av programansvarig Camilla Hesse, tel. camilla.hesse@biomedlab.gu.se och prefekt Anders Oldfors, tel. 0707-338116, e-post: anders.oldfors@pathology.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på kanppen "Ansök". Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/Klinisk

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokumentation ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Legitimation som biomedicinsk analytiker
- Visad pedagogisk erfarenhet
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/853 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-14

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?