Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare (iRiSk)

Psykologiska institutionen har drygt 150 anställda, och bedriver en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt. Se www.psy.gu.se för mer information.

Vid institutionen pågår ett forskningsprojekt till vilket vi nu söker en disputerad forskare för datainsamling, utbildning och konsultation, analysarbete, diverse presentationer av resultat och rapportskrivning inom ett projekt som undersöker användbarheten av strukturerade risk/skyddsintervjuer inom socialtjänsten för barn som utsatts för, eller bevittnat våld i sin familj (iRiSk-projektet).

Ämne

Psykologi med inriktning mot strukturerade risk-/skyddsintervjuer inom ramen för socialtjänstens barnavårdsutredningar. Särskilt fokus läggs på utbildning i barn- och föräldraintervjuer, konsultation till forskningspersoner och implementeringsaspekter av nykonstruerade intervjuguider.

Arbetsuppgifter

Forskaren behöver ha dubbelkompetens som forskare och kliniker inom det barn- och ungdomspsykiatriska området. Arbetsuppgifterna innefattar utbildning och konsultation med socialtjänstens personal i att göra strukturerade risk-/skyddsintervjuer inom ramen för socialtjänstens barnavårdsutredningar samt att intervjua personal och analysera empiri med kvalitativ metodik. Vidare ingår revidering och konstruktion av nya intervjuguider, ansvar för insamling, sammanställning och analys av kvantitativa data från externa verksamheter samt presentation av preliminära resultat såväl inför forskarsamhället som i det omgivande samhället.

Arbetet kräver god förmåga till planering, analys och självständigt arbete, samt förutsätter god pedagogisk förmåga i att ge utbildning och konsultation till externa verksamheter. Utöver detta är det viktigt forskaren har gedigen klinisk kompetens av intervjuer samt terapeutiskt arbete med barn och föräldrar i utsatta situationer. Detta är särskilt viktigt då handläggarna som gör risk-/skyddsintervjuerna med barn från fem år och äldre behöver få specifik utbildning om barnintervjuer, samt kunskaper kring signaler på psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Handläggarna kommer även att ha möjlighet att konsultera forskaren kring dessa områden vid behov.

Behörighet

Behörig för anställning är den som har avlagt doktorsexamen inom psykologi. Dessutom ska den sökande:

  • ha forskningserfarenhet inom klinisk psykologi med inriktning på strukturerade risk/skyddsintervjuer inom socialtjänstens barnavårdsutredningar,
  • ha gedigen klinisk kompetens av intervjuer samt terapeutiskt arbete med barn och föräldrar i utsatta situationer,
  • ha lång erfarenhet av kliniskt psykologiskt och psykoterapeutiskt arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar,
  • ha god kännedom om socialtjänstens organisation och regelverk,
  • ha erfarenhet av såväl kvalitativa som kvantitativa analysmetoder
  • behärska statistikprogram såsom SPSS samt Excel, Word samt PowerPoint.,
  • ha goda kunskaper i engelska och svenska, i tal och skrift.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. I bedömningen kommer stor vikt att ges åt dokumenterad vetenskapligskicklighet och förtrogenhet inom forskningsområdet för projektet.

Publicering i internationella tidskrifter är meriterande, liksom tidigare erfarenheter av forskning och forskningssamarbeten inom området. Dokumenterad förmåga att presentera och kommunicera forskning på engelska är meriterande. Vidare beaktas graden av administrativ skicklighet inom ramen för forskningsprojekt och koordination av samarbetsprojekt där flera institutioner medverkar. Den sökande förväntas ha en dokumenterad och god förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning. Vidare bedöms även den kliniska erfarenheten och kompetensen av psykologiskt och psykoterapeutisk arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar. Därutöver kommer även personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande som till samarbete att beaktas.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning om 20% av heltid, med tillträde enligt överenskommelse, 1 år. Arbetets förläggning planeras i överenskommelse mellan arbetsgivare och arbetstagare.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av docent Ulf Axberg, ulf.axberg@psy.gu.se, 031-786 16 39.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till administrativ chef Petra Löfgren, petra.lofgren@psy.gu.se 031-786 1698.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska.
De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, Box 500, 405 30 Göteborg, märk försändelsen med utlysningens diarienummer.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?