Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare till Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Center for Collective Action Research (CeCAR), Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and Local Development (GLD) och Svenska valforskningsprogrammet. Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 300 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda. Vi finns i centrala lokaler i Göteborg.

Statsvetenskapliga institutionen söker en biträdande forskare för en visstidsanställning under fyra månader i en omfattning av 100% av heltid inom det av Vetenskapsrådet finansierade forskningsprojektet Corruption and Wildlife Management: The Logics of Collective Action in Transnationally Protected Reserves, som leds av Sverker Jagers, Martin Sjöstedt och Aksel Sundström.

Arbetsuppgifter

Den del av projektet som den tillträdande biträdande forskaren ska arbeta med fokuserar på att samla in data genom djupintervjuer med aktörer inom skyddade områden i regionen Afrika söder om Sahara, samt att genomföra litteraturöversikter på temat korruption i transnationella reservat. Arbetet kommer därför att bestå i att skriva forskningsöversikter på detta tema och delvis genomföra intervjuer.

Kvalifikationer

Du skall ha högskoleutbildning med inriktning mot statsvetenskap eller annan högskoleutbildning som bedöms lämplig. Det är meriterande att ha god kännedom om litteraturen om kollektivt handlande och transnationella reservat, samt om korruption i naturresurshantering. Kunskaper och erfarenhet av intervjuer med aktörer under liknande omständigheter är en förutsättning för anställning. Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet och initiativrikedom. Därutöver krävs mycket goda kunskaper i både svenska och engelska samt kunskaper inom statistisk analys och datahantering

Anställning

Anställningen är heltid under 4 månader med placering vid Statsvetenskapliga institutionen. Tillträde 1 september.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: Sverker Jagers, professor, sverker.jagers@pol.gu.se 031 786 1230, Martin Sjöstedt, docent, martin.sjostedt@pol.gu.se eller Anna-Karin Ingelström, administrativ chef, anna-karin.ingelstrom@gu.se 031 786 1190

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?