LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Personaladministratör till Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and Local Development (GLD) och Svenska valforskningsprogrammet. Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 300 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda.

Statsvetenskapliga institutionen söker nu en personaladministratör tillsvidare på heltid som kommer att ingå i institutionens administrativa enhet som leds av administrativ chef. Arbetet sker i nära samarbete med institutionens personalhandläggare samt med institutionens ledning och främst administrativ chef.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att hantera institutionens löpande personaladministration såsom att utannonsera lediga anställningar, upprätta anställningsavtal, hantering av uppehålls-och arbetstillstånd, arvodeshantering för både svensk och utländsk personal. Det ingår att granska personalens inrapporterade ledigheter, ersättningar och förmåner inför varje månads lönekörning. Två viktiga arbetsuppgifter är att administrativt samordna institutionens tjänsteplaneringsverktyg för undervisande personal samt framtagande och analys av personalstatistik.Det ingår att att delta i HR-nätverk vid universitetet samt ha kontakt med andra myndigheter såsom Migrationsverket, Skatteverket och Kammarkollegiet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot personalfrågor eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant för denna anställning. Det är meriterande med erfarenhet av liknande arbete. Arbetet förutsätter kunskap om, förmåga att tillämpa och att pedagogiskt kunna förklara gällande regelverk inom arbetsområdet. Du har stor skicklighet i att effektivt hantera IT-baserade stödverktyg. Meriterande är kunskaper i rekryteringsverktyget ReachMee, personalrapporteringssystemet Primula samt tjänsteplaneringsverktyget Retendo.

Du kombinerar noggrannhet med förmåga att se helheten. Du är ansvarstagande och att arbeta självständigt och lösningsfokuserat är en självklarhet. Arbetet kräver att du har ett konsultativt förhållningssätt, har lätt att skapa förtroendefulla kontakter och möta människor på ett serviceinriktat sätt utan att ge avkall på din roll som myndighetsföreträdare. Då vi verkar i en internationell utbildnings- och forskarmiljö är det en nödvändighet med goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Anställning

Anställningen är tillsvidare/heltid med placering tills vidare vid Statsvetenskapliga institutionen. Tillträde 1 oktober. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Ingelström, administrativ chef
anna-karin.ingelstrom@gu.se, 031 786 1190.

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.