Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet, finns utbildningsprogrammet för dietister i södra Sverige. Programmet är fyraårigt med antagning en gång per läsår och har totalt ca 135 studenter. Efter tre år kan studenterna erhålla legitimation som dietister. Inom programmet handleds och examineras årligen examensarbeten för ca 40 studenter och magister-/Masteruppsatser för ca 20 studenter. Personal vid avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, institutionen för medicin ansvarar för den mesta av undervisningen på programmet. Vidare medverkar avdelningens lärare med föreläsningar och övningar inom klinisk nutrition på utbildningarna för läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, apotekare, receptarier och folkhälsovetare.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär undervisning och kursansvar för kursen MED723. Kostundersökningsmetodik som är en specialiserad kurs på avancerad nivå och handlar om metoder för att mäta kost- och näringsintag i grupper av individer. I kursansvar ingår planering av kursen, undervisning och examination under kursens gång samt kursvärdering och efterarbete. Arbetsuppgifterna innebär även datainsamling i en pågående randomiserad interventionsstudie som syftar till att undersöka effekten av olika kostinterventioner hos patienter.

Kvalifikationer

Avlagd doktorsexamen inom nutrition eller motsvarande. Forskning inom ämnesområdet nutritionell interventionsforskning är meriterande. Tidigare erfarenhet av undervisning inom dietistprogrammet är meriterande, särskilt erfarenhet av undervisning om kostundersökningsmetodik på avancerad nivå. Meriterande är också om den sökande har använt/använder kostundersökningsmetoder både i epidemiologiska studier och i interventionsstudier. Det är önskvärt att den sökande har forskningserfarenhet av planering, datainsamling och analys av randomiserade kliniska försök och kostinterventioner.

Särskild vikt läggs på sökandens samarbetsförmåga och inkluderande arbetssätt. Den sökande ska ha administrativa egenskaper. Då undervisningen bedrivs på svenska krävs goda kunskaper i svenska språket och förmåga att utrycka sig i skrift på svenska.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad tom 2018-01-31 Omfattning: 25 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Gudmundur Johannsson, Professor/biträdande avdelningschef, 031-3427052, gudmundur.johannsson@gu.se

Frode Slinde, Universitetslektor/studierektor, 031-7863724, frode.slinde@nutrition.gu.se

Henriette Philipson, Programansvarig, 031-7863715, henriette.philipson@nutrition.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?