LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i samtida dans

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i dans, musik och teater, performanceartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter och 200 anställda. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet.

Ämnesbeskrivning

Anställningen är placerad inom institutionens Pedagogikkollegium. Undervisningen bedrivs inom HSMs uppdrag i ämneslärarprogrammet i Dans. Kollegiet samlar lärare som samverkar i kurser inom olika estetiska formspråk såsom teater, dans, rörelse/rytmik och musik där strävan är att skapa en komplett miljö med undervisning och forskning i en utvecklande gemensam verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgiften består av undervisning i samtida dans inom ämneslärarprogrammet i ämnet dans. Undervisningen sker i form av dansklasser och workshops. Att planera, genomföra, dokumentera egen undervisning ingår som en bärande tråd i arbetet.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning;

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå i dans eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För aktuell anställning krävs även:

- dokumenterad erfarenhet av undervisning i dans på högskolenivå eller i motsvarande pedagogisk verksamhet

Bedömningsgrund

Du har omfattande erfarenhet av undervisning inom högskola och liknande pedagogisk verksamhet. Du har stor erfarenhet av att tillämpa IKT som lärverktyg i undervisning (information, kommunikation och teknik) och har erfarenhet av dokumentation och kursutveckling.

Vid tillsättningen kommer stor vikt att fästas vid din konstnärliga och pedagogiska skicklighet inom ämnesområdet. Du bör utifrån ett kritiskt förhållningssätt ha förmåga att entusiasmera andra. Av betydelse är din samarbets- och kommunikativa förmåga.

I denna rekrytering kommer vi främst att beakta den som efter helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de beskrivna arbetsuppgifterna. Utöver skicklighetsbedömningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Allmän visstidsanställning, intermittent anställning om ca 80 arbetstimmar för perioden 2017-09-01 - 2017-11-15

Petra Frank, prefekt 031-7866615 petra.frank@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör 031-7864021 magdalena.eldh@gu.se

Info Högskolan för scen och musik: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-07

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.