Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Doktorandanställning inom forskningsprojektet "Global Analysis of Poverty and Living Conditions in Low and Middle Income Countries" i sociologi

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet har idag ca 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vid institutionen bedrivs forskning, utbildning och samverkan inom en rad områden. För mer information om institutionen och forskningsinriktningar, så vår hemsida www.socav.gu.se

Doktorandplatsen utlyses inom forskningsprojektet "A Global Analysis o Poverty and Living Conditions in Low and Middle Income Countries". Syftet med forskningsprojektet är att förklara variationen i levnadsförhållanden mellan individer och hushåll inom och mellan låg- och medelinkomstländer. Projektets unika bidrag är att det kommer att integrera data om länders ekonomiska utveckling, politiska institutioner, den politiska förvaltningen, policybeslut och lagstiftning med standardiserade storskaliga enkätundersökningar av geografiskt lokaliserade hushåll. Enkätundersökningarna kommer från två program: Demographic Health Surveys och Multiple Indicator Cluster Surveys. Anställningen innebär goda möjligheter att bedriva unik och potentiellt världsledande forskning i gränslandet mellan utvecklingsstudier, sociologi och socialepidemiologi.

Forskningsprojektet är ett samarbete mellan Institutinen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, School for Policy Studies, University of Bristol och WORLD Policy Centre vid Fielding School of Public Health, University of California, Los Angeles, USA, viket innebär att doktoranden kommer att få en unik chans att samarbete med några av de ledande forskarna inom området.

Arbetsuppgifter

Doktorandanställningens mål är att doktoranden skall utveckla sådana kunskaper och färdigheter som fordras för att självständigt kunna bedriva forskning inom sociologi eller arbetsvetenskap samt att bidra till kunskapsutvecklingen inom forskningsprojektet genom framställandet av en vetenskaplig avhandling inom området. Doktorandanställningen syftar också till att doktoranden utvecklar förmåga att omsätta uppnådda vetenskapliga färdigheter och kunskaper i fortsatt forskningsarbete eller i annat kvalificerat yrkesarbete.

Behörighet

För tillträde till utbildning på forskarnivå krävs både grundläggande och särskild behörighet. Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:
1. avlagt examen på avancerad nivå, eller
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har (Högskoleförordningen 7kap 40§): avlagt en examen på avancerad nivå i sociologi eller arbetsvetenskap eller examen på avancerad nivå innefattande ett examensarbete med inriktning mot sociologi. Särskild behörighet har också den som i annan ordning inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Urval bland sökande som uppfyller krav på grundläggande och särskild behörighet baseras på förmågan att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå.

Vi söker en doktorand med kunskap om/intresse av kvantitativ metodologi. Som grund för urvalet krävs att den sökande bifogar följande: 1) Uppsatser, examensarbeten samt andra relevanta arbeten som bedöms utifrån den sökandes förmåga att formulera, avgränsa och analysera forskningsuppgifter samt presentera forskningsresultat. 2) En projektskiss i vilken den sökande anger forskningsintresse samt hur detta knyter an till projektet. Projektskissen skall visa förtrogenhet med tidigare och aktuell forskning samt förmåga att formulera vetenskapliga problem. Max 2000 ord. 3) Intervjuer och referenstagning kan komma att ingå som en del i urvalsprocessen.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad till 4 år på heltid. Arbetet bedrivs på heltid om inte särskilda skäl finns för lägre studietakt, dock lägst 50%. I anställningen kan komma att ingå institutionstjänstgöring med upp till 20% av heltid fördelat under hela studietiden. Vid institutionstjänstgöring förlängs anställningen med motsvarande tid.

Anställningen är placerad vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

Tillträde enligt överenskommelse.

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Kontaktuppgifter för anställningen

Adel Daoud, docent
adel.daoud@gu.se

Linda Soneryd, studierektor för utbildning på forskanivå
linda.soneryd@gu.se

Anna Karin Wiberg, personalhandläggare
031-786 4761
anna-karin.wiberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du ansöker om att till att bli antagen till forskarstudier via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast 2017-09-07 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?