Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i kyrkomusik

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, performanceartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter och 200 anställda. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet.

Ämne

Universitetsadjunkt i kyrkomusik.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter är undervisning och planering på kandidatprogrammet i musik, inriktning kyrkomusik, inom ämnena Musiken i praktiken samt Kör. Musiken i praktiken handlar om att planera, organisera och följa upp studenternas praktik inom utbildningen. Föreläsningar kopplas till seminarier om det kommande yrkeslivet som kyrkomusiker. Inom ämnet Kör fokuseras undervisningen på relationen kör och piano och hur studenterna leder från pianot. Undervisningen fokuserar också på, för yrket, relevant repertoar.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs Universitets egen anställningsordning.

För aktuell anställning krävs även:

- visad konstnärlig skicklighet inom ämnesområdet

- dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå/motsvarande

- konstnärlig högskoleutbildning inom ämnesområdet

Bedömningsgrund

- dokumenterad konstnärlig skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet.


- god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.


- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

- erfarenhet av undervisning på högskolenivå inom ämnesområdet.

- konstnärlig högskoleutbildning inom ämnesområdet.

- ett brett kontaktnät inom yrkesområdet.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och ge visstidsanställningen till den person som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de beskrivna arbetsuppgifterna. Vid tillsättningen kommer lika stor vikt att fästas vid konstnärlig skicklighet inom ämnet som vid pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet samt personlig lämplighet.

Anställning

Allmän visstidsanställning t.o.m 2017-12-31. Omfattning: 10% av heltid med möjlighet till utökning.

Tillträde: 2017-08-14

Kontaktuppgifter för anställningen

Thomas Markusson, enhetschef 031-786 4118 thomas.markusson@hsm.gu.se

Anders Köllerström, enhetschef 031-786 4168 anders.kollerstrom@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör 031-786 4021 magdalena.eldh@gu.se

Sara Karlgren, personalhandläggare 031-786 4005 sara.karlgren@hsm.gu.se

Info Högskolan för scen och musik: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs Universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. .

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-07-31

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?