LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i musikalisk gestaltning med inriktning interpretation - ensemble/kursledning

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, performanceartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter och 200 anställda. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet.

Ämnesbeskrivning

Ämnet musikalisk gestaltning med inriktning interpretation omfattar sångundervisning och instrumentalundervisning. Interpretation omfattar undervisning i alla former för musikalisk verksamhet i konstnärligt sammanhang oberoende av genre, och förutsätts täcka områdena från traditionell uppförandepraktik över historiskt informerad praktik till artistens personliga tolkning.

Anställningen är placerad inom kandidatutbildningen inriktning folk och världsmusik samt masterutbildningen inriktning folk och världsmusik. Arbetsuppgifter kan även förekomma inom andra inriktningar.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom ämnet interpretation utgörs främst av undervisning i ensemblespel. Inom tjänsten ingår även att administrativt organisera forumkursen. Forumkursen är en kurs bestående av gästande lärare och musiker som kräver särskild administration vad gäller kursplanering och logistik. I anställningen ingår att vara pedagogiskt och konstnärligt drivande inom ämnet. Administrativa arbetsuppgifter ingår, som t ex genomförande av antagningsprov och arbete med kursplaner.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs Universitets egen anställningsordning;

För aktuell anställning krävs även:

- visad konstnärlig skicklighet inom ämnesområdet

- dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå/motsvarande

- dokumenterad erfarenhet av administration

Bedömningsgrund

- dokumenterad konstnärlig skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet

- dokumenterad pedagogisk skicklighet inom undervisning på högskolenivå eller motsvarande

- nationella och internationella kontakter inom ämnesområdet

- god administrativ förmåga

- god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är konstnärlig högskoleutbildning och erfarenhet av utvecklingsarbete inom ämnesområdet.

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den person som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de beskrivna arbetsuppgifterna. Vid tillsättningen kommer lika stor vikt att fästas vid konstnärlig skicklighet inom ämnet som vid pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet samt personlig lämplighet.

Allmän visstidsanställning för läsåret 2017/2018. Omfattning 15% av heltid.

Tillträde: 2017-08-28

Lars Ohlsson, enhetschef 031-786 4013 lars.ohlsson@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör 031-786 4021 magdalena.eldh@gu.se

Sara Karlgren, personalhandläggare 031-786 4005 sara.karlgren@hsm.gu.se

Info Högskolan för scen och musik: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-07-31

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.