LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent

Institutionen för tillämpad informationsteknik är belägen på Campus Lindholmen i Göteborg och omfattar cirka 70 lärare och forskare. Här bedrivs utbildning och forskning inom informatik, interaktionsdesign, lärarande, kommunikation, kognitionsvetenskap och visualisering i nära samverkan mellan industri och offentlig sektor. Här utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av samhällets digitalisering, IT, samspelet mellan människor och samspelet mellan människan och tekniken.

Avdelningen för informatik söker nu en forskningsassistent som kommer att ingå i forskningsprojektet "Digital förmåga i svensk skogsindustri", finansierad av Stiftelsen Seydlitz MP-bolagen.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att genomföra ett projekt som syftar till utvecklingen av digital kapacitet inom skogsindustrin och utveckla ny teoretiska kunskap inom området. Mer specifikt ska projektet utveckla metoder för kartläggning, beskrivning och visualisering av digitala affärsekosystem, samt ta fram praktiskt genomförbara strategier för att kunna exploatera dessa ekosystem genom digitala plattformar. Projektet leds av en senior forskare. I arbetet kan även ingå upp till 20 % undervisningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen på minst kandidatnivå inom Informatik, Informationssystem, företagsekonomi, ekonomi eller motsvarande.

Prioritet ges till sökande med meriter som anknyter till forskningsprojektet. Det innebär att särskild uppmärksamhet kommer att ges till kompetens och dokumenterat intresse för affärsekosystem, innovationsnätverk, plattformar, delningsekonomi eller relaterade områden.

Vi ser potential för ett uppföljande projekt och kommer därför att prioritera kandidater med ambition att genomföra forskarutbildning i informatik. Vi uppmanar därför den sökande att bifoga ett kort forskningsförslag med idéer för framtida forskning (se ytterligare information under rubriken ansökan). Eventuella publikationer kommer att beaktas vid bedömningen.

Då den sökande kommer att spela en nyckelroll i den empiriska delen av projektet krävs god organisations- och samarbetsförmåga och vi värdesätter erfarenhet av att arbeta med externa partners från industri, offentlig sektor etc. Projektförutsättningarna kräver att den sökande har förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Rekryteringsprocessen kan innehålla intervjuer och referenser.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad till 12 månader och med omfattningen 100 %, med placering vid Institutionen för tillämpad IT. Önskat tillträde är 2018-01-01.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta universitetslektor Fredrik Svahn, tel. +46 31 786 27 37, fredrik.svahn@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Till ansökan skall bifogas:

1. CV som anger akademiska examina, anställningar och andra relevanta meriter
2. Examensbevis
3. Kort avsiktsförklaring som beskriver den sökandes intresse för och mål med tjänsten
4. Två referenser med namn, telefonnummer och adresser

Följande dokument kan också bifogas ansökan:

1. Utvalda publikationer
2. Ett kort forskningsförslag som sammanfattar idéer för framtida forskning.

Sista ansökningsdag: 2017-08-15

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.