Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Webbutvecklare för forskningspublicering inom konstnärlig forskning

Den konstnärliga fakulteten kommer under en ettårsperiod att göra om publicerings-och konferensplattformen PARSE som är fakultetens internationella plattform för forskning inom det konstnärliga fältet. Syftet med PARSE är att stärka den konstnärliga forskningen nationellt och internationellt och att utveckla en peer review-kultur som tillämpar i akademiska sammanhang vedertagna förhållningssätt men också tar hänsyn till konstarternas särart i förhållande till andra kunskaps- och forskningsfält.

Webbutvecklarens uppgift blir att tillsammans med PARSE arbetsgrupp utveckla, bygga, implementera, och dokumentera plattformens kommunikations och publiceringsplattform som kommer att omfatta främst en digital peer review-”tidskrift”. 

Läs mer om den konstnärliga fakulteten på www.konst.gu.se

Arbetsuppgifter

- Kartlägga state-of-the-art publicering for konstnärlig forskningspublicering
- I samråd med forskare ta fram designförslag (användarscenarier och wireframes) som utgår utifrån en kartläggning av forskargruppens och deras internationella forskarkollegors och konstnärliga praktikers behov.
- Utveckla en publiceringsprocess som innefattar webbpublicering, e-böcker, sociala medier, och tryckta publikationer och ett webb-baserad peer review-system.
- Designa och utveckla interaktiva, digitala lösningar (som kan innefatta frontend- och backend-programmering) för webb-publicering
- Kontinuerligt utvärdera, dokumentera och publicera rapporter om plattformen.
- Utbilda kommunikatörer i hur plattformen användas.

Kvalifikationer

För anställningen krävs att du har relevant utbildning och/eller erfarenhet av nämnda arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har erfarenhet av att designa och utveckla publiceringsprocesser och publiceringsplattformar som kombinera digitala format (webb och e-böcker) och tryckta böcker. Du ska kunna röra dig obehindrat i konstnärliga och akademiska miljöer och där du både kan arbeta självständig men även i nära samarbete med forskare och fakultetens kommunikatörer. Anställningen som webbutvecklare kräver initiativkraft och mycket god kollaborativ designprocessförmåga och, inte minst, förmåga att översätta breda mål till välavgränsade arbetsuppgifter. Anställningen ger goda möjligheter att utveckla internationella nätverk och fördjupade kunskaper i peer review-publishing och konstnärlig forskning.

Bedömningskriterier

-Erfarenhet av kollaborativa designprocesser
-Erfarenhet av och skicklighet i att designa och programmera för webbpublicering (som baseras på open source content management system)
-Erfarenhet av arbete i internationella sammanhang
-Erfarenhet av redaktörskap, publicering och distribution
-God förmåga att bygga och upprätthålla nätverk
-Mycket goda kunskaper engelska, i såväl tal som skrift

Meriterande är:

-Bred kunskap om och engagemang i konstarterna
-Erfarenhet av peer review publishing
-Erfarenhet av webbpublicering

 Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad ett år med placering tills vidare vid det konstnärliga fakultetskansliet. Tillträde sker 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Erling Björgvinsson, erling.bjorgvinsson@hdk.gu.se 
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta personalhandläggare Elisabeth Welander, elisabeth.welander@konst.gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?