LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande universitetslektor i hälsoekonomi, PAR 2017/790

Enheten för hälsometri är en enhet vid avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid Sahlgrenska Akademin, Institutionen för medicin, Göteborgs universitet. Vid enheten bedrivs forskning och undervisning inom biostatistik, epidemiologi och hälsoekonomi. Forskningen vid enheten har till största del en tillämpad karaktär och baseras på registerdata såväl som på data från kliniska prövningar.

Hälsoekonomi

Ämnesbeskrivning

Vid Enheten för hälsometri så är den hälsoekonomiska forskningen inriktad på hälsoekonomiska utvärderingar (kostnadseffekt- och kostnadsnyttaanalyser) samt på tillämpade ekonometriska analyser av hälsodata.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inkluderar forskning i pågående projekt vid enheten inom tillämpade hälsoekonomiska studier, framförallt hälsoekonomiska utvärderingar. Även forskning och utvärderingsuppdrag inom ramen för samverkan med Västra Götalandsregionen kan ingå. Utöver det inkluderas undervisning i hälsoekonomi och hälsoekonomiska utvärderingar vid något eller några av de utbildningsprogram där vi ansvarar för hälsoekonomisk undervisning vid Sahlgrenska akademin. Viss administration ingår också.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas är den som avlagt doktorsexamen och visat pedagogisk skicklighet. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst sju år före ansökningstidens utgång (HF 4 kap § 12a). Även den som har avlagt doktorsexamen tidigare bör komma ifråga i första hand, om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller liknande. Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och styrkas med intyg.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Vetenskaplig skicklighet i första hand följt av pedagogisk skicklighet. Vid bedömningen av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid arbeten inom hälsoekonomiska utvärderingsmetoder, baserat på data från kliniska prövningar såväl som modelleringsstudier. Kunskaper och erfarenhet av hälsoekonomiskt arbete inom ramen för Health Technology Assessment (HTA) är också en viktig merit för anställningen.Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid erfarenhet av hälsoekonomisk undervisning till hälsovetenskapliga studenter utan förkunskaper i nationalekonomi och hälsoekonomi. Sökande förväntas kunna undervisa på engelska. Kunskaper i svenska språket är en merit.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från anställningens början.

Kraven för att bli befordrad till universitetslektor är enligt Sahlgrenska akademins Fakultetsstyrelse framtagna bedömningsgrunder, och är närmare beskrivna i följande styrdokument: Bedömningsgrunder för befordran

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 4 år, på heltid med placering vid Institutionen för medicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid frågor så nås kontaktpersonen via mail.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/elektronisk-ansokan/generell

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:
- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Ev. specifikation för avräkningsbar tid
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/790 till:

Sahlgrenska akademin
HR-avd

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-10

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.