LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsadministratör till Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and Local Development (GLD) och Svenska valforskningsprogrammet. Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda.

Statsvetenskapliga institutionen söker nu en forskningsadministratör som kommer att vara institutionens administrativa stöd för utbildningen på forskarnivå och för institutionens gemensamma forskningsverksamhet.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna för utbildningen på forskarnivå ingår att bistå studierektor, handledare och doktorander i ansöknings- och antagningsprocessen, introduktion, arbete med individuella studieplaner, löpande administration av kurser på forskanivå såsom registrering och resultatrapportering i LADOK, hantering och administration av konferenser, seminarier och möten knutna till utbildningen samt hantering av disputationer. I arbetsuppgifterna ingår även att hantera doktorandernas personaladministrativa ärenden samt att kunna svara på övriga doktorandfrågor.

I arbetsuppgifterna för institutionens gemensamma forskningsverksamhet ingår all administrativ hantering av institutionens forskningsseminarier och konferenser såsom att vara behjälplig med alla typer av bokningar, föreberedelser, informationsspridning, mottagande och efterarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot offentlig förvaltning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Erfarenhet av utbildningsadministrativt arbete inom högskolan, gärna från utbildning på forskarnivå, är meriterande. Arbetet förutsätter kunskap i och förmåga att tillämpa gällande regelverk och administrativa system av relevans för arbetsområdet, gärna de system och program som Göteborgs universitet använder. Du har förmåga och kompetens att vid behov kunna ta ett administrativt ansvar för mer kvalificerade utredningsuppdrag men är också beredd att utföra enklare rutinuppgifter.

Arbetet innebär att du har många kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på social kompetens och förmåga att kommunicera. Dokumenterad god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Synnerligen goda kunskaper i engelska är viktigt eftersom forskarutbildningen är en engelskspråkig utbildning och institutionen har många internationella gäster. Du har en stark servicekänsla och är mycket strukturerad.

Stor vikt kommer även att läggas vid erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, och egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt samt intresse av att arbeta med människor. Vidare krävs noggrannhet, god planerings- och organisationsförmåga.

Anställning

Anställningen är tillsvidare i en omfattning av heltid med placering tills vidare vid Statsvetenskapliga institutionen. Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Carl Dahlström, professor och vice prefekt för forskning, carl.dahlstrom@gu.se 031 786 5995

eller

Anna-Karin Ingelström, administrativ chef, anna-karin.ingelstrom@gu.se, 031 786 1190

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.