Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskarassistent i hälsovetenskaplig statistik, PAR 2017/779

Enheten för hälsometri är en enhet vid avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid Sahlgrenska Akademin, Institutionen för medicin, Göteborgs universitet. Vid enheten bedrivs forskning och undervisning inom biostatistik, epidemiologi och hälsoekonomi. Forskningen vid enheten har till största del en tillämpad karaktär och baseras på registerdata såväl som på data från kliniska prövningar.

Ämne

Hälsovetenskaplig statistik

Ämnesbeskrivning

Vid Enheten för hälsometri sa ar den hälsovetenskapliga statistiska forskningen inriktad på analys av registerdata för olika tillämpade hälsovetenskapliga och medicinska frågeställningar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inkluderar forskning relaterat till pågående projekt vid enheten inom registerbaserade statistiska studier. En del forskning kopplat till kliniska prövningar kan också ingå. Utöver det inkluderas undervisning i medicinsk statistik vid något eller några av de utbildningsprogram där vi ansvarar för medicinsk statistisk undervisning vid Sahlgrenska akademin, i anställningen.

Behörighet

Behörig att anställas som forskarassistent är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskapliga kompetens. Främst bör den komma ifråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst sju år före ansökningstidens utgång (HF 4 kap § 12a). Även den som har avlagt doktorsexamen tidigare bör komma ifråga i första hand, om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller liknande. Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och styrkas med intyg.

Bedömningsgrund

Vetenskaplig skicklighet i första hand följt av pedagogisk skicklighet. Vid bedömningen av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid publikationer inom hälsovetenskaplig statistik baserat på registerdata. Kunskaper i för våra utbildningsprogram vanliga statistiska programvaror är meriterande (SPSS, Stata, R). Sökande förväntas kunna undervisa på engelska. Kunskaper i svenska språket är en merit.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 4 år, på heltid med placering vid Institutionen för medicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

 Vid frågor så nås kontaktpersonen via mail.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/generell

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:
- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskas åberopa
- Ev. specifikation för avräkningsbar tid
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/779 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-10

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?