Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Redigerare/motion designer och fotograf

Göteborgs universitet är ett av de stora i Europa med drygt 38 000 studenter och 6 000 anställda. Verksamheten bedrivs i vetenskapsområden, till allra största del i centrala Göteborg. Utbildningen och forskningen har stor bredd och hög kvalitet - det vittnar sökandetryck och Nobelpris om. Infrastrukturstöd är en organisation som samlar stödverksamhet för IT-, fastighet- och service vid Göteborgs universitet. Det övergripande uppdraget är att tillhandhålla kvalitativ och effektiv service till universitetets olika verksamheter. Medieteknik är en sektion inom Infrastrukturstöd som arbetar med kvalificerad medieproduktion, och står för olika typer av stödfunktioner för kommunikation med ljud och rörlig bild. Sektionen har ett tiotal medarbetare.

Nu söker vi dig som har ett brinnande intresse för konceptuellt filmberättande, och som vill ingå i vårt produktionsteam. Du är en avancerad redigerare med specialistkompetens inom motion design, men håller likväl hög klass som fotograf med ett modernt bildspråk. Tjänstens fördelning är ca 80 % redigering och 20 % filmfotograf.

Arbetsuppgifter

Du kommer redan i ett tidigt stadium av ett projekt vara en viktig idéspruta och kreatör. Du förväntas sitta med i planeringsmöten och vara med i processen att ta fram de filmer och grafiska lösningar som lämpar sig bäst för beställaren. Du ingår även operativt i inspelningar, efterbearbetning och leverans av produktionsprojekt av vitt skilda slag. Allt från inspirations- och marknadsföringsmaterial, instruktionsfilmer, dokumentära berättelser samt produktioner kring och på event och konferenser. Det är teamets uppgift att omvandla våra beställares idéer och behov till produktioner som lever upp till förväntningar och kan göra nytta i universitetets verksamheter.

Som redigerare/motion designer kommer du att ha huvudansvaret för efterbearbetning, färgkorrigering, ljudläggning och mastring. Du förväntas också kunna hålla i projekt på egen hand.

Som fotograf kommer du att både självständigt och i team ta ansvar för bildkomposition och teknikval.

Kvalifikationer

Minst 3 års arbetslivserfarenhet som kreatör inom rörlig bild eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Vi söker dig som har lägst högskoleutbildning inom medieproduktion, eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Du ska ha mycket goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska. Goda kunskaper kring produktionsprocesser och arbetsflöden inom rörlig bild är en förutsättning för arbetet och därmed ett krav.

Du ska ha mycket goda kunskapsnivåer i följande programvaror och plattformar:

- Adobe Premiere Pro CC (v 2017.1)
- Adobe After Effects CC (v 2017.1)

 Du ska dessutom ha goda kunskapsnivåer i resterande delar av Adobe Creative Cloud.

Arbetet kräver att du är mycket självgående och har god förmåga planera och prioritera ditt arbete. Arbetet innebär en mycket nära kundkontakt, vilket gör det viktigt att du har hög servicekänsla, har förmåga att samarbeta med andra och är noggrann. Det är viktigt att du kan hantera stressade situationer på ett konstruktivt sätt, och har förmåga att anpassa dig efter både tillgängliga resurser och skarpa deadlines. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete inom universitet och högskola är meriterande.

Anställning

Anställningen är en tillsvidare anställning med placering tills vidare vid Sektionen för Medieteknik. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.

Övrigt

Vi vill att du kompletterar din ansökan med länkar till minst tre produktioner som du arbetat med de senaste fyra åren. Det kan vara i form av länkar till en/flera webbplats/er eller levereras via Sprend, WeTransfer, Hightail, Dropbox eller motsvarande tjänst. Bifoga i så fall länken till din portfolio i ansökan. Ange även vilken roll du haft i respektive produktion.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Erik Lundberg
Chef
031-786 2976
erik.lundberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?