LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsbiträde vid Skogaryd fältstation

Vid institutionen för geovetenskaper bedrivs forskning och utbildning inom geografi och geovetenskaper med profilerna geologi och naturgeografi. Institutionen utbildar geografer, naturgeografer och geologer som kan fylla det ökande behovet av geovetare i samhället. Institutionen har 65 anställda och ca 320 studenter. Vi finns i moderna lokaler i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Geovetenskapliga institutionen söker ett forskningsbiträde för visstidsanställning vid Skogaryd fältstation (www.fieldsites.se).

I arbetsuppgifterna ingår att bedriva fluxmätningar av växthusgaser, vegetationsinventeringar, vattenprovtagningar samt installationer och skötsel av teknisk utrustning. Arbetet sker i samband med projekt inom SITES-AquaNET som ett mesocosm försöksanläggning inom SITES.

Arbetsuppgiften innebär att man kommer att bo delvis i fält.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap eller annan likvärdig högskoleutbildning. Dokumenterad kunskap och erfarenhet av fältverksamhet kopplat till forskning.
Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet och initiativrikedom.

Anställning

Anställningen är en 100 % visstidsanställning om 8 veckor under mitten av augusti – oktober 2017 med placering vid Institutionen för geovetenskaper. Anställningen ska tillträdas snarast, dock senast den 28 augusti.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Leif Klemedtsson, 0702 74 98 24, leif.klemedtsson@gu.se
Agneta Johnsson, 031-786 4708, agneta.johnsson@conservation.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 augusti.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.