Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör

Vår forskningsdivision består av 13 forskargrupper och närmare 60 personer totalt (professorer, lektorer, forskarassistenter, Postdoktorer samt doktorander). Vi sysslar med ett brett forskningsfält inom biokemi och strukturbiologi där vi täcker in hela området från protein design till sofistikerad analys av struktur och funktion. Våra forskningsfrågeställningar rör huvudsakligen membranbundna proteiner där vi driver världsledande projekt kring molekylära mekanismer hos dessa. Vi täcker också in ett brett spektrum av metodik såsom t ex proteinproduktion, kristallografi, tidsupplöst WAXS, elektronmikroskopi, NMR, teoretisk biofysikalisk kemi, datorbaserad modellering samt strukturbaserad läkemedelsdesign.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för vår forskningsinfrastruktur vilket huvudsakligen innebär hantering och skötsel av instrument, introduktion av nya användare samt arbete med riskbedömningar och säkerhetsföreskrifter. Vi ser också gärna delaktighet i det praktiska experimentalla arbetet där enskilda moment samt metodutveckling kan utgöra delar av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker en person som har lätt att kommunicera och samarbeta samtidigt som du har egen drivkraft och förmåga att arbeta självständigt. God planeringsförmåga, flexibilitet och öppenhet för nya arbetsuppgifter är viktiga egenskaper. Du bör vara disputerad inom det biokemiska området eller motsvarande. God förmåga att självständigt utföra arbetsuppgifter är en förutsättning för tjänsten men det är även viktigt att kunna arbeta i grupp. Arbetet förutsätter att du är noggrann samt har en välutvecklad kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. Bred kunskap om biokemisk metodik är meriterande. Vi lägger därtill stor vikt vid personlig lämplighet där positiv, effektiv, ansvarstagande, kvalitetsmedveten och entusiastisk är viktiga egenskaper. 

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 mån

Omfattning: 100%

Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg

Tillträde: Augusti eller enligt överrenskommelse

 

Tillsättningsförfarande

Ansökan ska innehålla,

  • Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

  • CV

  • Kopia på examensbevis

  • Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Kontaktuppgifter för anställningen

Göran Hilmersson, Prefekt 031-786 9022, hilmers@chem.gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till

Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se 

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?