Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Lösningsarkitekt

IT-enhetens uppdrag är att bli en möjliggörare och nyttiggörare för forskning och utbildning. Enheten är organiserad i fem undersektioner: drift, infrastruktur, support, system och IT-gemensamt. Fokus ska vara att stödja universitetets verksamhet genom att möjliggöra användningen av information och teknik för innovation, samverkan och samarbete.

IT-enheten på Göteborgs universitet står inför många spännande utmaningar. Vi har ett förstärkt fokus på att verka nära kärnverksamheten och vara den naturliga parten för verksamhetsutveckling där IT är en viktig möjliggörare. Förväntan ökar snabbt på att kunna ge stöd till forskargrupper och tillhandahålla kvalificerade digitala tjänster till universitetets verksamheter. Enheten består av ca 120 medarbetare och levererar IT-tjänster till universitetets ca 6000 anställda och ca 37 000 studenter.

För att kunna möta behoven behöver vi förstärka med en lösningsarkitekt med fokus på att designa IT-lösningar baserade på krav från verksamheten samt existerande IT-tjänster. Du utgör en viktig länk genom din förmåga att förstå och kunna förmedla verksamhetens önskemål och behov till vår interna leveransorganisation likväl som till våra leverantörer. Som lösningsarkitekt kommer du också att ha en viktig roll genom att säkerställa att lösningar designas och utvecklas inom uppsatta ramverk. Du kommer ingå i ett nätverk av olika arkitekter, såsom enterprise-, verksamhet- och andra lösningsarkitekter.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
- arbeta i projekt och förvaltning med att fånga in och dokumentera verksamhetens behov/krav och realisera dessa i lösningar
- säkerställa lösningens kvalité och icke funktionella krav och väga dem mot de funktionella kraven
- designa och implementera mjukvaru- och lösningsarkitektur
- säkerställa att arkitekturprinciper, riktlinjer och standarder följs i lösningar
- utveckla metodik, ramverk och verktyg
- dokumentera lösningar
- medverka till att skapa ett effektivt team och arbetssätt genom att delta i eller leda mindre utvecklingsteam

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- akademisk utbildning inom IT-området eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- minst 3 år dokumenterad erfarenhet från tidigare uppdrag i rollen som lösningsarkitekt/ mjukvaruarkitekt
- dokumenterad erfarenhet i rollen som mjukvaruarkitekt för applikationer byggda i Java eller Java EE
- minst 3 år dokumenterad erfarenhet inom systemutveckling
- erfarenhet av agila arbetssätt
- erfarenhet och förmåga att stötta och leda mindre team samt att organisera utvecklingsarbete
- god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift samt att kommunicera både med tekniska specialister och personer utan teknikkunskap

Meriterande är erfarenhet i teknikområdena webservices (SOAP, Json, REST, messaging), SOA, API management, webbplattformar (tex Drupal, wordpress), mobila applikationer (iOS, Android), .NET och PHP.

Du som söker trivs med eget ansvar, har kundfokus och tar initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i. Vi ser att du har förmåga att arbeta självständigt med problemlösning samtidigt som du har en stark teamkänsla och förmåga till helhetssyn. Att du är drivande med en förmåga att hitta och förmedla tekniska lösningar till verksamheten ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och värdesätter egenskaper som engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningen är  tillsvidareanställning på 100 % med placering vid sektionen för IT-gemensamt. Tillträde enligt överenskommelse och provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Formell titel kommer att bli IT-arkitekt, men din praktiska roll kommer att vara mjukvaruarkitekt.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Katrin Skepp
Sektionschef
katrin.skepp@gu.se
031-786 4099

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?