LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsdirektör

Ansvarsområden & Arbetsuppgifter

Universitetsdirektören är chef för den gemensamma förvaltningen inom universitetet. Gemensamma förvaltningen stödjer kärnverksamheten inom universitetet och erbjuder institutionerna stöd i utförandet av de administrativa uppgifterna. Universitetsdirektören är direkt underställd rektor och ingår i universitetsledningen.

Vi söker dig som tillsammans med övriga i universitetsledningen ska driva och utveckla verksamheten och arbetsformer. Som universitetsdirektör ska du leda och säkerställa en väl fungerande administration.

Som universitetsdirektör ansvararar du på uppdrag från rektor att:

• Delta i universitetets strategiska arbete med styrning, uppföljning och utveckling av verksamheten
  • Utveckla samarbeten med fakulteter, institutioner och andra enheter
  • Representera universitetet i lokala, nationella, internationella nätverk eller sammanhang till exempel gentemot Utbildningsdepartementet, UKÄ, UHR och SUHF
  • Säkerställa det operativa och strategiska arbetet med att leda, samordna och följa upp arbetet inom den gemensamma förvaltningen
  • Utveckla administrativa processer som utgör ett effektivt och väl fungerande stöd för utbildning och forskning
  • Säkerställa att universitetet följer gällande regelverk och förordningar
  • Bereda ärenden inför rektor och universitetsstyrelsen

För att arbeta hos oss ska du ha:

• Gedigna chefs- och ledaregenskaper, erfarenhet av att leda chefer samt av ledarskap i komplexa organisationer
  • Erfarenhet av att driva utvecklings- och styrningsfrågor med ett helhetsperspektiv och processorienterat arbetssätt samt leda kvalitetsarbete
  • Utbildning på akademisk nivå
  • Goda kunskaper om hur en statlig myndighet drivs och dess ramverk
  • Förmågan att uttrycka dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Följande är meriterande:

• Erfarenhet från universitet, högskola eller liknande organisation.
  • Erfarenhet av internationell samverkan
  • Erfarenhet av samarbete med såväl studentorganisationer som fackliga organisationer.
  • Examen från utbildning på forskarnivå.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Egenskaper som vi söker hos universitetsdirektören är en personlig mognad med ett stort intresse för ledarskap och organisation. Som person vill vi att du är kommunikativ, tydlig och med en förmåga att delegera. Att arbete strukturerat och med hög personlig integritet är väsentliga delar i din profil. Den vi söker ska ha lätt för strategiskt tänkande ochför att samarbeta med andra.

Övrigt

Göteborgs universitet samarbetar i denna rekrytering med Cordovan Performance AB, konsult: Pia Strandh, 0733 40 92 13, pia.strandh@cordovan.se

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta nuvarande universitetsdirektör Jörgen Tholin 031-786 6838, jorgen.tholin@gu.se fram tills 2017-08-13 efter det vänligen kontakta Amanda Hansson 031-786 48 44, amanda.hansson.2@gu.se

Frågor om rekryteringsprocessen vänlig kontakta Cordovan Performance AB, konsult: Pia Strandh, 0733 40 92 13, pia.strandh@cordovan.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Du kan även lämna ansökan till Cordovan Performance AB, konsult: Pia Strandh, 0733 40 92 13, pia.strandh@cordovan.se

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.