Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande universitetslektor i omvårdnad, PAR 2017/733

Vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa bedrivs utbildning till sjuksköterska, röntgensjuksköterska, barnmorska och specialistsjuksköterska. Grundutbildningarna till sjuksköterska och röntgensjuksköterska leder både till en yrkesexamen och filosofie kandidatexamen. Barnmorskeutbildningen och specialistutbildningen med olika inriktningar är yrkesexamina i kombination med filosofie magisterexamina. Samtliga professionsutbildningar leder till fram till legitimationsyrken. Dessutom ges fristående kurser på avancerad nivå, vilket ger möjlighet till fortsatta studier fram till en mastersexamen inom något av institutionens huvudområden; omvårdnad, reproduktiv och perinatal hälsa, radiografi och vårdpedagogik. Vid institutionen bedrivs också forskarutbildning inom vårdvetenskap. Forskningsprofilen för institutionen är personcentrerad vård och sju forskargrupper finns som fokuserar följande områden; barnafödande, lärande och ledarskap, personcentrerad vård vid långvariga tillstånd, vård vid övergångar inom hälso- och sjukvård, palliativ vård, vård i samband med akuta och kritiska tillstånd och vårdmiljöer.

Ämne

Omvårdnad

Ämnesbeskrivning

Inom huvudämnet omvårdnad utvecklas kunskap om hälsa och ett gott liv trots sjukdom eller funktionshinder och om fridfull och värdig död. I omvårdnad är det inte sjukdom eller funktionshinder i sig, utan människors erfarenheter, tolkning och reaktioner på ohälsa och sjukdom som är i fokus.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår 50 % undervisning, kursansvar, handledning och examination främst inom omvårdnad på avancerad nivå inriktning vård av äldre eller hälso- och sjukvård med inriktning mot barn- och ungdomar men undervisning kan även förekomma på grundläggande nivå samt inom forskarutbildning. Uppdraget som kursansvarig lärare innebär att utveckla och samordna lärandemål, läraktiviteter, examinationsformer och bedömningskriterier i relation till innehåll, syfte och aktuell pedagogisk forskning samt kvalitetssäkra utbildningen med validerade utvärderingsformer. Vidare ingår också 50 % forskning inom omvårdnad med anknytning till institutionens forskningsprofil personcentrerad vård och/eller omvårdnad med inriktning vård av äldre eller hälso- och sjukvård med inriktning barn- och ungdom. Vidare ingår att aktivt verka för att uppnå institutionens målsättning och verksamhetsplan samt delta i planerade gemensamma sammankomster och aktiviteter på institutionen. Innehavaren förväntas att aktivt initiera och ansöka om externa forskningsmedel. Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas är den som avlagt doktorsexamen inom omvårdnad eller vårdvetenskap, visad pedagogisk skicklighet och legitimation som sjuksköterska. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst sju år före ansökningstidens utgång (HF 4 kap § 12a). Även den som har avlagt doktorsexamen tidigare bör komma ifråga i första hand, om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller liknande. Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och styrkas med intyg.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

I första hand vetenskaplig skicklighet och pedagogisk skicklighet. Vid tillsättningen kommer stor vikt att fästas vid aktuell och pågående forskning inom omvårdnad inriktning personcentrerad vård och/eller omvårdnad inriktning vård av äldre eller hälso- och sjukvård med inriktning barn- och ungdom. Vidare kommer stor vikt att fästas vid kvalitet och bredd på undervisningsmeriter inom omvårdnad, handledning av examensarbete, erfarenhet av att leda eller delta i ansökningar av externa forskningsmedel samt klinisk erfarenhet. Visad samarbetsförmåga och flexibilitet inom både lärare- och studerandegrupper samt administrativ förmåga är meriterande. Den sökande måste kunna undervisa på svenska.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats.

Kraven för att bli befordrad till universitetslektor är enligt Sahlgrenska akademins Fakultetsstyrelse framtagna bedömningsgrunder, och är närmare beskrivna i följande styrdokument: Bedömningsgrunder för befordran

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 4 år, på heltid med placering vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Vid frågor så nås kontaktpersonerna via mail.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/generell

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Legitimation som sjuksköterska
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Ev. specifikation för avräkningsbar tid
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/733 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-08

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

%MCEPASTEBIN%

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?