Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i patologi, förenad med befattning som specialistläkare/överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Institutionen för biomedicin har en bred och omfattande verksamhet vad gäller både forskning och undervisning. I båda dessa verksamhetsgrenar ligger vårt fokus på grundläggande förståelse för kroppens celler – vad de består av, hur de fungerar, hur deras funktion styrs av arvsmassan och hur de samspelar med olika typer av mikroorganismer. Med hjälp av sådan kunskap försöker vi klarlägga orsakerna till olika sjukdomstillstånd, och hitta nya möjligheter att diagnosticera och behandla dem.

Vi har ett stort undervisningsuppdrag som omfattar läkarprogrammet, apotekarprogrammet, tandläkarprogrammet och biomedicinska analytikerprogrammet. Läs vidare på http://biomedicine.gu.se/.

Ämne

Patologi

Ämnesbeskrivning

Patologi är läran om sjukdomar, deras orsaker och påverkan på organ och vävnader. Grundläggande är morfologiska och molekylärbiologiska förändringar samt deras orsaker och effekter.

Arbetsuppgifter

Innehavaren av anställningen förväntas bedriva aktiv forskning inom patologi. Anställningen innefattar även undervisning och handledning inom grundutbildning och forskarutbildning, samverkan med det omgivande samhället, samt administrativa uppdrag. 

Behörighet

Avlagd doktorsexamen och visad pedagogisk skicklighet. Legitimation som läkare och specialistkompetens i klinisk patologi.

Bedömningsgrund

Första bedömningsgrunden skall vara vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Andra bedömningsgrunden skall vara klinisk och administrativ skicklighet. Vid tillsättningen kommer även erfarenhet av tredje uppgiften och förmåga till samarbete att beaktas.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats. 

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid vid Institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Anders Oldfors fram till den 4 juli 2017, e-post: anders.oldfors@pathology.gu.se, tel: 031-342 20 84 och proprefekt Magnus Braide fram till den 30 juni, e-post: magnus.braide@anatcell.gu.se, tel: 031-786 33 10.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/Klinisk

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis
- Legitimation som läkare
- Intyg om specialistkompetens
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas i tre exemplar, med angivande av ref nr PAR 2017/724 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-08-14

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?